В тази статия ще ви покажем няколко примера затова как можете да организирате малката си спалня и да я превърнете в приятно и едновременно с това функционално помещение.

В съвремието ни обикновено спалнята се използва освен за сън и за гардероб и кабинет, затова е още по-важен начинът, по който ще организирате малкото пространство.

Изберете светло спално бельо

Четете още: 50 нюанса сиво в спалнята

Светлите чаршафи със сигурност ще ви настроят на вълна за сън, а освен това и оптически ще увеличат стаята, в която си почивате.

Приглушено осветление

Четете още: Стил по френски

Хубаво е осветлението в спалнята ви да бъде приглушено, за да ви настрои за релакс, а освен това няма да създава и излишни сенки по стените, които да ви създават дискомфорт. Ако обичате да четете, обаче задължително си вземете силна настолна лампа, която няма да наруши зрението ви.

Вложете цялото си въображение в една стена



Ако сте артистична натура и интериорът в бяло е прекалено скучен за вас, можете да оцветите една от стените си по свой вкус. Обикновено това е стената, на която е таблата на леглото ви. По този начин хем ще раздвижите пространството, хем няма да го намалите оптически.

Откажете се от таблата на леглото



Щом махнете таблата на леглото си, то автоматично става по-подвижно и можете да експериментирате повече с него в малкото пространство. Можете да го поставите под прозореца или в скосението на апартамента си.

Заложете на мебели с крака



Мебелите, които са с крака, а не с чекмеджета, заемат по-малко място. Особено ако говорим за тоалетка. Това е възможно, разбира се, само ако имате по-малко вещи и не се нуждаете от място за съхранението им.

Допълнително място за съхранение



Ако имате нужда от допълнително място в спалнята си, винаги можете да организирате такова под леглото. Там можете да съхранявате чаршафи, дрехите, които са извън сезон и дори книги. Този съвет обаче противоречи на принципите на фън шуй и ако вярвате в китайското изкуство за хармонизиране, оставете пространството под леглото си празно. По този начин ще дадете възможност на енергията ци да циркулира свободно.



Трансформирайте



Този съвет е вероятно един от най-трудните, които ви предлагаме в тази статия, но ще ви се отплати с нестандартност и функционалност. Можете да "инсталирате" плот за бюро в таблата на леглото си, да го организирате на втори етаж или пък да оползотворите малкото си работно място максимално, като го организирате на няколко принципа.