Автор
Woman.bg

Полезна информация за отоплението с климатик

Студените месеци отново са тук, подсещайки ни, че е време да помислим за отоплението на дома.

Защото истината е, че нищо не отива на зимните дни така както топлият и уютен дом, в който да изпиете чаша вино след работа или да се насладите на сутрешното кафе.

И за да бъде всичко толкова идилично, колкото си го представям, посветих миналата събота на избора на отоплителен уред, който да покани топлотата и комфорта в дома ми, но същевременно да не изразходва много енергия.

След известно проучване се спрях на отопление с климатик, защото се убедих, че това е най-ефектният и евтин начин. Не само е най-енергоспестяващият уред за отопление, но и температурата в дома ще е достатъчно висока и топлината в стаята ще постъпва равномерно, осигурявайки необходимия комфорт. Друг плюс на инверторния климатик е и фактът, че той работи ефективно до -25 градуса и освен това може да се използва и за охлаждане през летните месеци.

За да работи ефективно той обаче, трябва да го включите го пpeз oктoмвpи-нoeмвpи и гo изключите oт peжим “oтoплeниe” чак пpeз мapт-aпpил, зaщoтo нeпpeкъcнaтoтo cпиpaнe и пycкaнe нa климaтикa cкъcявa живoтa на машината и yвeличaвa paзхoдa нa eнepгия. Оптимaлнaтa тeмпepaтypa пpи нoщeн peжим e 18-20° С, зa днeвeн – 24-26° С, aкo в пoмeщeниeтo имa хopa. Акo пpeз дeня вкъщи нямa никoй, peжимът ce нacтpoйвa кaтo зa пpeз нoщтa.

Климатикът, на който аз се спрях, е LG Smart Inverter Eco Plus, модел E12EM: с 5 години гаранция и 10 годишна гаранция на инверторния компресор. След като вече го ползвам близо седмица, мога да споделя, че е изключително удобен и практичен, тъй като успява бързо да направи температурата в стаята такава, каквато желая. Охлажда и затопля помещението за секунди, енергийно ефективен е, има режим на активен енергиен контрол, анти-алергични филтри и работи тихо така, че да не създава дискомфорт по време на сън или работа. Климатикът също така може да се похвали с висока ефективност, оптимизиран въздушен поток и функцията автоматичното почистване, която ви спасява от досадното миене на филтри поне веднъж месечно.

Ако след казаното до тук и вие като мен сте се убедили, че климатикът от LG е най-правилният избор, ще се радвате да разберете, че имате възможността да спечелите един, отговаряйки на три лесни въпроса. За целта трябва да се регистрирате ТУК в периода между 31-ви октомври и 20-и ноември.