Според древното изкуство на фън шуй огледалата играят основна роля във всеки дом. Но има определени места във всяка стая, където огледалата да бъдат поставени, за да увеличават изобилието и благополучието в дома.

Така че ако искате повече позитивна енергия във вашия апартамент или къща, ето необходимите стъпки:

Кухня

Кухнята се свързва с изобилието и богатството в дома и според фън шуй е една от най-важните стаи, в които трябва да има огледала. Ако поставите огледало, което отразява печката, ще отвори вратите към успеха и повече финансови блага.

Спалня

Поставянето на огледала в спалнята е препоръчително да се избягва. Но ако все пак държите непременно да имате огледало в тази стая, то не трябва да отразява леглото ви. Най-добрият вариант е да се постави огледало от вътрешната страна на гардероба – така няма да може да отразява спалнята, а и ще увеличи позитивната енергия.

Хол / Трапезария

Когато едно огледало е поставено така, че отразява прозореца, внася в дома позитивна енергия, която се разпръсква в стаята. Ако холът или трапезарията ви случайно попадат над гараж или мазе, добре е да се поставят огледала в подовата настилка, обърнати надолу. Така ще спират негативна енергия да влиза в дома.

Баня

Огледалата в банята имат предимно функцията да коригират енергията. Поставете огромно огледало на вратата на банята от вътрешната или външната страна. Ако е от вътрешната – ще стопира позитивната енергия да излиза, а ако е от външната - ще разпръсква негативната, когато се минава през вратата.

Правилното позициониране на огледалата не е всичко. Те трябва да бъдат чисти и да нямат пукнатини. Постарайте се всички огледала да имат метална или дървена рамка.