Автор
Woman.bg

Млади, самостоятелни и с нов дом – как да го обзаведем?

Млади сте, красиви, амбициозни и сте собственик на своя първи дом! А може би детето, което така бързо порасна, е на възраст да продължи по своя път със самостоятелно жилище? Интересна тема, засяваща всеки един от нас от близо или далеч. Затова се допитахме до няколко ключови актьори в интериорния дизайн, за да разберем, как на обзеведем дома си подобаваща.

Клап #1

"Пространството може и да не е много голямо, но за сметка на това е добре да наблегнете на стилните мебели – те са задължително условие за комфорта на младия човек. За да придобиете изтънчен външен вид, е достатъчно да използвате само един матрак с нахвърляни върху него големи възглавници. Тях лесно може да превърнете в легло за една нощ на гостите, останали да пренощуват у вас след купона. Добро решение е и разтягащата се маса за хранене, която е особено подходяща за по-тесни пространства. Освен за хранене, може да я използвате и за учебно бюро." - Филип, интериорен дизайнер.

"На 20 и плюс години, сами може да се досетите, че стая с две отделни легла не звучи особено оптимистично. За сметка на това пък голямото кралско легло е чудесен избор. Добра идея са и стъкларските изделия и мебели. Присъствието му придава простор и лекота на помещението." - Матей, интериорен дизайнер.

"Удобни легла, ленени чаршафи + скромен люлеещ се стол = класика и стил. Един свеж слой бяла боя ще придаде простор на тясното помещение, а халогенните енергоспестяващи крушки ще ви предпазят от излишните разходи по тока.” - Патрик, интериорен дизайнер

"Не пренебрегвайте избора на подходящи завеси. След внимателно подбраните мебели, те са вторият елемент, изтъкващ индивидуалния ви стил." - Лу Джия, дизайнер.

"Комплект стъклени чаши за вино са винаги добра идея. Те ще придадат стил и чар на помещението, а и ще демонстрират пред гостите ви вашия вкус и предпочитания към доброто и качествено вино. За една уютна и приветлива обстановка ароматът на свещ, примесен с опияняващото ухание на червено вино, ще достави истинска наслада за сетивата на вас и на вашите гости ." - Алекс, ръководител дизайнер на студиото в One Kings Lane.

"Купете си поне едно нещо, което да ви пленява с визията си, докато сте у дома. Дали ще е произведение на изкуството (малка пластика, картина) или просто част от обзавеждането, важно е да започнете да се обграждате с неща, които ви вълнуват и вдъхновяват." - Самуил, интериорен дизайнер и мебелен специалист

"Три са нещата, които задължително трябва да присъстват в новото ви жилище: качествен матрак, огледало в цял ръст и постелка от кашмир." - Борил, интериорен дизайнер.

"Смятам, че всеки един млад човек над 20 години се нуждае поне от един предмет в новия си дом, който да му напомня откъде идва, както и от друг предмет, който да го стимулира по пътя към бъдещите му цели и успехи." - Юстиня, блогър.