Нюйоркската специалистка по вътрешен дизайн Шерил Ейзън ни разкрива най-практичните си идеи за създаване на модерен интериор. След дългогодишен опит в организиране на пространства за уважавани компании, които се занимават с недвижима собственост, Шерил дава своите съвети как да направим дома си по-луксозен с възможно най-малко разходи.

Tри е магическо число



Шерил твърди, че триптихът може да направи интересно всяко помещение. През последните години все по-популярни са художествени произведения от три части, но подобна картина ще е доста скъпа. Затова пък можете да си я направите и сами. Вместо уникална творба, можете да си изтеглите от интернет някоя безплатна картина, да я отпечатате в голям формат, да я разрежете на три части и да ги рамкирате.

По-малкото е повече



Вместо полица, затрупана от дреболии, Шерил е застъпник на минималистичния изглед. Няколко книги и ваза ще запълнят пространството, без да създават усещане за претрупаност. За целта е добре да се съсредоточите върху предмети с различна големина и цвят, които да оставят върху рафтовете вашия личен печат. Любимата й част от дизайна е да превърне някоя безполезна част от стаята във функционално кътче за четене просто като добави фотьойли.

Драматично вдъхновение


Шерил съветва да направите спалнята си интересна, като боядисате само една от стените в по-тъмен цвят или я облепите с тапети. Това ще й придаде уют и изтънченост. Обновяването само на една от стените е съвършено за нискобюджетното преобразяване на цялата стая, защото така ще спестите и време, и пари.



Eклектичен микс

Шерил обича да използва неутрални цветове в дизайна на помещенията, а по-ярките бои и текстура да добавя чрез аксесоарите. Любимата й палитра съдържа нюанси на бяло, сиво и бежаво. Също така обича да комбинира мебели в различни стилове.

Създайте илюзия

"Колкото по-голям е килимът, толкова по-голямо изглежда помещението“, казва Шерил. Тя обича да създава простор, като съединява два или повече килима. И тук може да се приложи числото три, защото то е ключово за визуалното разширяване на пространството. Така палитра от неутрални цветове, огледала зад дивана и голям килим ще накарат малката стая да изглежда по-голяма.