Подготовката за светлия празник винаги е съпътствана с украса на дома. Това събужда у всеки приятни спомени от детството и кара хората да продължават да го правят всяка година.

Как лесно и бързо да украсите дома си за празниците, без да правите излишни разходи?

Предлагаме ви няколко простички идеи, в чието изпълнение може да се включи цялото семейство…

1. Коледен венец

Като основа за такъв венец използвайте усукана тел, върху която трябва да увиете треви, зелени клонки, зелени гирлянди или панделка. За декорацията му използвайте шишарки, лешници, фъстъци, пръчици канела, сушени плодове. Резултатът е красива и приятно ухаеща коледна украса.



2. Коледна композиция

За тази декоративни композиция ви е необходима фантазия и желание. Подредете върху поднос свещи, шишарки, борови клонки, коледни топки и плодове. Празничната маса ще придобие красива визия.



3. Коледна картина

Боядисайте шишарки с бял спрей и ги прикрепете към основа за коледен венец. Когато е готов, прихванете венеца към рамка за картина… Така ще се получи една прекрасна коледна украса.



4. Коледно дърво

Бъдете креативни! За да изработите такава необикновена коледна елха, ще ви е необходима лека, но устойчива, рамка във формата на конус. Към долната страна на шишарките се прикрепват парчета тел, с помощта на които шишарките се фиксират по рамката. Колкото по-нагоре поставяте шишарка, толкова по-малка трябва да е тя.



5. Гирлянди

Свържете шишарките с връвчици и ги украсете богато с панделки. Коледните гирлянди стават лесно и придават красота у дома.



6. Коледни буркани

В украсата на своя дом за празника можете да използвате и буркани с различна големина, в които временно да „заселите“ снежанки, ангели, златни звезди, коледни топки, а също и бонбони и свещи.

7. Позлатени шишарки

За да боядисате шишарките ще се нуждаете от златен или сребърен спрей. Оцветените малки шишарки и коледни топки, поставени в стъклена ваза, се превръщат в хубава украса за холната масичка или за шкафа в коридора.

Позлатените шишарки може да използвате и като елхови играчки, като им вържете красиви панделки, с помощта на които да ги окачите на коледното дърво – просто, на наистина красиво!



8. Малки елхички

Това е една много сладурска идея! По шишарките „окачете“ малки цветни топчета от прежда, плат или памук или мъниста (тях ще трябва да залепите, за да не падат). Тези елхички са чудесна декорация за празничната ви трапеза.



9. Кошница с шишарки

Много ефектно изглежда плетена коша, пълна до горе с шишарки. А ако сложите вътре и коледни лампички, тя ще стане наистина приказна!



10. Украса на празничната трапеза

От шишарките можете да направите пръстени за салфетки, да ги поставите в стъклени вази или просто да ги разпръснете по покривката между приборите.