Автор
Woman.bg

Как да си направим домашна градина от орхидеи

За създаването на домашна градина, пълна с орхидеи, ще ви е необходим торфен мъх (около 150 г). Тъй като се продава на прах е необходимо да го навлажните. След това оформяте две топчета от него и ги прикрепяте към корените на растението.

Имайте предвид, че е необходимо да се създаде парников ефект. Възможно е, дори в домашни условия. За целта използвайте найлоново фолио, с което да увиете топчетата, като всеки ден трябва да се развива и оставят на въздух в рамките на половин час. По този начин допринасяте за образуването на плесен. Добре е тогава да напръскате отново топчетата с вода. Само след десет дни ще се появят първите нови корени, които можете да засадите в предварително овлажнена пръст.
Много е важно, ако поставяте няколко цвята в саксия, да оставяте разстояние от 3 см между всеки един от тях. Броени месеци по-късно корените ще пуснат и цветята ще могат да бъдат преместени в отделни съдове.

Не забравяйте, че орхидеите се нуждаят от светлина, затова е от особено значение саксиите да са прозрачни, така че корените да са в контакт с дневната светлина. От друга страна красивото растение изисква и определена температура, за да вирее подобаващо – тя около 4 градуса по-ниска от стайната, където пребивавате.