Един от най-бързите и лесни начини да промените атмосферата в дома си, е като смените осветлението в него.

Факт е, че цветът и силата на осветлението ни въздействат на подсъзнателно ниво и предопределят настроението ни, когато се намираме в дадено помещение. Затова е добре светлината в дома ни да има успокояващо въздействие върху нас. Ако усещате, че домът ви има нужда от промяна, но тя не касае нито цвета на стените, нито мебелите ви, значи просто е време да промените осветлението.

Обърнете внимание на детайлите в дома си

Толкова уютно би било да сложите лампа в някой ъгъл, до който по принцип не стига много светлина. Или до креслото, на което обичате да си седите и да четете книга. Като цяло сложете красива лампа на местата, които са по-тъмни. По този начин ще акцентирате върху симпатичните детайли в дома си.

Подберете лампи, чиято височина и сила на осветление можете да контролирате

За да можете да променяте атмосферата и качеството на осветление, когато поискате.

Играйте си със сенките

Това може да го направите като си вземете малки лампи с различни форми, които разпределят светлината по различен начин. Лампите, закачени на стените също придават настроение и уют.

Ако искате да "разширите" помещението

Заложете на "хладна“ светлина, която наподобява дневната. Тя създава илюзията за повече пространство.

Бъдете смели към цветовете

Експериментирайте с цветовете, те могат да преобърнат настроението ви за секунди. Ярките нюанси могат да ви заредят, докато неутралните ще ви успокоят. Хубаво е във всяка стая да има различни цветове и по този начин домът ви ще придобие по-разчупена атмосфера. Разбира се, свещите също са много въздействащи.