Автор
Woman.bg

Жертвата на Роман Полански иска да го пуснат

Саманта Гаймър, която обвини режисьора, че я е изнасилил през 1977 г., когато е била на 13 г., сега подаде официална молба обвиненията срещу него да бъдат снети, предаде АП.

Близо 50-годишната Саманта се обосновава с това, че шумът, който се вдигнал около делото, нарушил спокойствието й, повлиял на здравето й и пречи на работата й. Тя получила над 500 предложения за интервюта. Целият свят научил за срамната случка, но най-лошото било, че 3-те й деца и съпругът й също трябвало да чуят отблъскващите подробности.

Полански беше арестуван в Цюрих на 26 септември т.г. и очаква да бъде екстрадиран в Америка за делото.

Обвинението срещу него е повдигнато през 1988 г., когато Саманта е на 25 г. Съдебни архиви разкриват, че през 1993 г. режисьорът се съгласил да плати 500 000 долара обезщетение на Гаймър. Не е ясно дали сумата е била изплатена.

Първоначално Полански е обвинен в шест престъпления, включително изнасилване с използване на опиати, сексуален тормоз на дете и содомия, по които е можело да бъде осъден на доживотен затвор. За да избегне по-тежка присъда, той се признава за виновен в неразрешен сексуален акт.

Областният прокурор на Лос Анджелис Стийв Куули обяснил, че няма как да вдигне обвиненията, защото по закон делото трябва да бъде гледано.