Автор
Ева Лъчезарова

Британското министерство на здравеопазването одобри видеоигра за борба с килограмите

Британското министерство на здравеопазването за пръв път одобри видеоигра, която да помага в борбата срещу наднорменото тегло.

Продуктът е на Nintendo и е разработен за конзолата Wii.

По време на играта всеки може да изпълнява различни физически упражнения: от йога до ски. Тя може да бъде конфигурирана по такъв начин, че да се тренират различни мускулни групи.

„Активните видеоигри, в които децата участват с удоволствие, са един добър начин да ги накараме да се движат" - заяви представител на британското министерство на здравеопазването.

Разбира се, играта не се използва единствено от деца.

Основният елемент на Wii Fit Plus е дъска, която „умее" да определи теглото и центъра на тежестта на човека, който стои върху нея. Посредством нея на екрана на телевизора ви се появяват упражненията, които правите в реално време.

Играта води за вас дневник, измерва всеки ден теглото ви, центъра на тежестта и баланса ви.

Ако тя установи, че имате излишни килограми, ви съобщава за това и ви предлага да си поставите цел, да речем да свалите 4-5 килограма за месец.

Наскоро от компанията съобщиха, че през 2010 г. на пазара ще се появи и велоергометър, който ще бъде съвместим с Mario Kart, но за него ще бъде разработена и специална игра за стопяване на килограмите.