Днес визитката си ни подава... Момичето от корицата.

Видяхме я! Спря ни дъха и си затананикахме онази песен на Charles and Eddie - Would I Lie To You, а отговорът беше - не!

Ива Янкулова - престъпно красива, амбициозна и много земна, с три думи "малката ни фея".

Тя е модел, момичето на корицата на последния брой на списание "Мода", участва в рекламата на италианската модна марка "Datch", освен това рисува страхотно и следва моден дизайн в Националната художествена академия...

И забравихме ли да ви кажем, че е само на 20 г. и, че за усмивката й даваме всичко.

Моделство, моден дизайн, cover girl, какво още?

Ива Янкулова: (смее се) Академията и снимките ми отнемат достатъчно голяма част от времето, а останалата е за любимите ми хора. Честно казано ми се иска да имам време и за различни странични дейности, но по-добре по-малко ангажименти, но качествено изпълнени. Не обичам да се разпокъсвам на 100 места.

Има ли нещо, което не харесваш в себе?

Ива Янкулова: Естествено. Понякога мога да бъда доста хаотична и непоследователна, но предполагам, че това винаги е едно добро извинение за нас, "хората на изкуството".

Също така, приемам твърде навътре проблемите на околните, от което никога не излиза нищо добро. Заставам между чука и наковалнята, макар да имам добри намерения.

Да не говорим за моята свръхчувствителност... Типична рибка съм си. Но все си мисля, че това не е чак толкова лоша черта. Не задържам негативни емоции и каквото ме тормози си го изливам.

А страхуваш ли се от нещо?

Ива Янкулова: Страхувам се, че времето, в което живеем, като че ли е пълно с предразсъдъци, очаквания и е някак прекалено забързано и загубило романтиката си. Но дотук ще спра, нататък става много лично..., (но хващате логиката, надявам се).

...да, схващаме я.

А какво сънува за последно?

Ива Янкулова: Тази нощ сънувах, че съм в супермаркета и търся любимия си шоколад с трюфели на Lindt, доста време ми отне. Накрая го намерих забутан в дъното на един щанд, но незнайно защо струваше 13 лева... Затова ми се наложи да се задоволя с обикновенна Milka. Ха-ха, да, знам (смее се), сънищата ми са доста, хм... детайлни.

Кое те зарежда?

Ива Янкулова: Зареждат ме новите и интересни неща: позитивните хора, хубавата книга, приятното парти с вдъхновяваща музика, проектите в Академията, осъществяването им, контактът с колегите. Случва се и да се самозареждам като се отлъчвам в "моя си свят".

Малко съм от едната крайност към другата и не държа постоянно да съм сред хора. Човек трябва да прекарва известно време сам със себе си - time alone.

Кафе или чай?

Ива Янкулова: Чай (без да се замисля за минута). Най-любимият ми е най-обикновения, този, който мирише на планинска хижа през студените зимни следобеди ("Турист").
Почти не пия кафе.

Три цвята?

Ива Янкулова: Бяло, черно и лилаво. Обичам контрастите, това са цветовете и в стаята ми, която в момента аранжирам сама - бавно, но славно :). Ще стане приятно.

България или чужбина?

Ива Янкулова: Засега не съм се замисляла да напускам България. Нямам против да пътувам, налагало ми се е да ме няма за по няколко месеца, но наистина не е стоял този въпрос пред мен. Пътуванията ми извън страната са свързани и с работата ми на модел, но въпреки всичко ми се иска да си остана тук.

В крайна сметка животът е като кутия шоколадови бонбони, нали? Никога не знаеш на какъв ще попаднеш.
Да ви е сладко!

...и ще ни е!