Автор
Woman.bg

Недоспиването превръща мъжа в секс-лунатик

Оказва се, че хроничното недоспиване при мъжете влияe негативно върху сексуалното им поведение, като най-вече засяга ерекцията им.

Нощните птици или онези, които и да искат не могат да се наспиват пълноценно, страдат от намаляване на желанието за секс.

Някои мъже започват да достигат все по-трудно до пълна възбуда, а други развиват едно особено състояние, наречено сексономия.

Сексономията е разновидност на лунатизма, при която човек почти непрекъснато прави секс по време на сън, а после не си спомня нищо.

Понякога страдащите от сексономия могат се превърнат в същински сомнамбули, да станат агресивни и на сън да причинят физическа вреда на партньора си или на други близки.

В някои случаи такива състояния могат да доведат и до проблеми със закона - известни са прецеденти, при които сексуалните лунатици нападат на сън жени и ги изнасилват.

Според лекарите, това състояние неминуемо се отразява върху психиката и организма на страдащия.

Причините за него се коренят в прекалено натовареното и напрегнато ежедневие, в склонността към работохолизъм, взимане на наркотични стимуланти и пр., които рефлектират директно върху качеството и количеството на съня.

Източник: jenabg.com