Автор
Ева Лъчезарова

Как да си направим тъмен маникюр?

Тъмните нокти са идеални, когато искаш да докажеш, че не си нежно момиченце с бебешко розов маникюр (поне за една нощ).

Тъмните нюанси са впечатляващи и със сигурност ще привлекат вниманието на околните, но имат нужда от малко повече грижа, за да изглеждат умопомрачително.

Обикновено те отиват на всеки цвят кожа, така че най-добре изберете тона според настроението си.

Разбира се, най-запомнящите се са бургундско червено и коралово. Ако пък предпочитате нещо не толкова натрапчиво, тъмно синьото и виолетовото са вашият избор. Когато това е възможно, подбирайте лак, който ще има нужда само от едно намазване, така е по-малко вероятно той да падне бързо.

За тъмния маникюр е добре ноктите ви да са къси и в по-квадратна форма, леко закръглени по краищата - дългите и тъмни нокти са доста зловещи.

Много внимавайте с нанасянето, тъй като излизането от областта на нокътя си личи много повече, отколкото при по-неутралните цветове. Разбира се, винаги можете да заличите грешките с дървена клечка за маникюр, на която сте поставили напоено в лакочистител памуче. Изчакайте поне 20 секунди, за да засъхне.

Тъмният лак привлича вниманието към накъсаните кожички, така че ги мажете веднъж дневно с крем. Ако лакът, който използвате, е качествен и не пада бързо, поставянето на топлак ще спомогне за това маникюрът ви да се задържи по-дълго.

Най-добре премахнете лака с безацетонов лакочистител. Най-добрият вариант е да поставите напоеното в него памуче близо до кожичката около нокътя, да задръжте така за около 3 секунди и след това да забършете до края.