Всяка жена се впечатлява от добре облечен и ухаещ мъж, дори да не е избръснат до синьо.

В главата й винаги светва лампичката, че щом може да се грижи добре за себе си, ще го прави и за нея.

Има обаче детайли във външния вид, които развалят усещането за изисканост и стил, но тридневната брада не е сред тях.

Понякога става въпрос за незнание, но друг път е просто немарливост.

За мъжете дреболии като изрязаните нокти, например, може да изглеждат незначителни, но за жените те говорят много. Нещо повече, това са детайли, които дооформят първото впечатление и няма как да се скрият.

Обувките

Той е съвършен, общуването с него е незабравимо, кара ви да се смеете, но обувките му са в окаяно състояние и най-вероятно никога не са виждали четка и боя.

Ако се е случило веднъж, няма страшно! Не е имал време, минал е по мръсна улица - ситуациите са безброй. Ако обаче това е правило, а не изключение, се замислете. Бихте ли искали да прекарате част от времето си заедно в усвояване на елементарни навици като почистване на обувките и грижа за вещите!

Ноктите

Далеч не е необходимо мъжете да ходят на маникюр, но поне могат да се сещат от време на време за сапуна и нокторезачката. Не говорим за случаите, в които работата им е свързана с мръсотия, машинно масло и т.н., а за господа, които демонстрират самочувствие и стил, но забравят елементарната хигиена.

Ръцете са огледалото на всеки човек, едно от първите неща, които правят впечатление. Ако не се е сетил да се погрижи за тях, нужно ли е да коментираме останалото.

Дължината на панталона

Всеки се е сблъсквал с отлично изглеждащ мъж, чиито крачоли стигат само до глезена или сантиметър по-надолу. Смешно е, но не и непоправимо. Доказват го всички онези жени, които обикалят магазините с половинките и влизат в ролята на модни консултанти.

Те стриктно следят къде точно ще бъдат забити карфиците, преди панталонът да отиде за коригиране на дължината, защото мъжете някак естествено приемат, че глезенът е идеалното мерило.

Би могло да се приеме за вярно, но без обувки. Когато ги обуете, перфектната дължина се оказва комична. Урокът е прост, идеалната дължина е основата на подметката при ходилото.

Карето и райето

Невъзможната комбинация, за съжаление, могат да ви предложат дори в магазин за мъжко облекло. Продавач-консултантите не винаги са достатъчно квалифицирани, колкото и смешно да звучи.

Човек отива в магазин за дрехи с идеята, че биха му помогнали компетентно в избора, когато се колебае. Но компетентно не значи на всяка цена да ви продадат нещо.

Затова е добре да знаете поне, че каре и райе не се комбинират. Ако нямате в гардероба си раиран панталон и раирана риза, нека едното е дюс.

Дължината на чорапите

Не е хубаво, когато седнете, от панталона ви да надничат окосмени крака. Мъжете по правило предпочитат да им е удобно и не биха обули по-длъжки чорапи, ако ще им стягат или ще ги дразнят, но има случаи, в които "жертвата" е наложителна.

Всъщност, изключенията от това правило са само три - когато сте с анцуг, с къси панталони и когато носите сандали. При сандалите е абсолютно задължително да не носите чорапи, обратната гледка напомня на децата от филма "Войната на таралежите".

3/4 панталони

Абсолютно недопустим - в каквато и да било ситуация и на която и да било възраст. Въпреки че много мъже следват илианската мода, не бъдете един от тях.

Източник: Vesti.bg