Време беше някой да измисли начин да спре побеляването на косите.

Не че за нас това е кой знае какъв природен недостатък, но със сигурност има млади, побеляващи хора, които на драго сърце биха приели идеята.

Добре познатите ни Лореал провели сериозни и безумно скъпи изследвания в областта и достигнали до конкретни и обнадеждаващи резултати.

Изследователският център в покрайнините на северен Париж най-накрая допуснал журналисти в своята стерилна обител и дал пресконференция за поредното научно постижение на лаборантите.

Член на екипа на Лореал - Патрициа Пино, разкрива:

"Косата е една енигма. Тя е фибра. Тя е и жив организъм, който расте, посивява и пада. Косата, точно както и кожата, съдържа меланоцити - клетки, които образуват пигмента меланин, придаващ цвят.

Когато косата побелява, наблюдаваме прогресивно изчезване на меланоцитите от косъма. Докато все още са запазени такива клетки в косата, надеждата, че можем да обърнем процеса на посивяване, остава".

Госпожа Пино спира с разкритията дотук, като обещава до 10 години на пазара да се появи продукт, който да промени естественото поведение на косите ни.

Само се чудим, след като хората спрат да побеляват и повече нямат нужда от боя за коса, за да прикрият следите на времето, какво ще се случи с империята Лореал?

Или всичко е в името на научния прогрес и изкривяването на природата. Предстои да разберем.