Още отсега ви казваме, че най-голямата заблуда, свързана с грижата за кожата, е, че има марки козметика, които са хубави, и такива, които не стават за нищо.

Вероятно сте се убедили, че ако за приятелката ви едни козметични продукти правят чудеса, то за вас те са напълно безполезни.

Всяка кожа си има собствено мнение по въпроса със здравето и красотата и намира общ език с определени красотворни мазила.

Изброихме ви и още 6 основни факта за грижата за кожата, с които е добре да се съобразите.

За съдържанието на продуктите

Не всеки продукт на пазара, който е предназначен за мазна кожа, например, може да реши проблема ви с омазняването.

Ако кожата ви е чувствителна, освен мазна, имате акне, или сте склонни към него, не купувайте продукти, съдържащи изопропил алкохол, защото той може да я възпали.

Много козметични продукти съдържат алфа-хидрокси киселина, която се бори с бръчките. Ако обаче, използвате няколко продукта (крем, лосион, ексфолиант) с алфа-хидроксикиселина, това може да я зачерви и възпали.

Ако имате суха кожа, не прекалявайте с хидратирането!

"Предозирането" с хидратиращи продукти може да има обратен ефект. Най-добрият вариант е да инвестирате в добър овлажнител за въздух.

Пиенето на вода хидратира кожата

Течностите, особено водата снабдяват кожата с кислород, но не я хидратират. Вместо това обърнете внимание на менюто си. Авокадото е идеално за целта.

Едно вместо друго

Когато прекалите с някои продукти, като слънцезащитните, е възможно да предизвикате друг проблем, например - акне. Затова избирайте продукти, които съдържат цинк - той не позволява запушването на порите.

Не си доспивате?

През нощта кожата се възстановява. Когато хронично не си доспивате - това ще й се отрази със сигурност.

Използвате стари продукти

Когато се случи да забравите някой продукт в чекмеджето - изхвърлете го. Освен това, ако използвате пръстите си да се гримирате - това "зарежда" козметиката ви с бактерии. Сменяйте фон дьо тена на шест месеца.