Навън вече си е истинска есен с примеси на зимен студ.

Последното нещо, което ни се прави рано сутрин, е да се измъкваме от топлото легло, да прекарваме 15 минути в банята с цел събуждане и след това въодушевено да се издокарваме пред огледалото.

Говорим предимно за себе си, защото ако нас ни домързява да слагаме грим и да правим прически, то други дами си оправят настроението именно с това.

Ние сме практични и леко разсеяни момичета, които колкото по-естествен и свеж вид си докарат, толкова по-уверени и хубави се чувстват. А това сякаш е основното състояние, към което ще се стремим през следващите месеци.

Дори можем да кажем, че почти сме се научили да го правим. Миналия път ви предложихме варианти за свежа основа на лицето, а днес ще обсъдим и грима на очите.

Един от основните проблеми, свързани с изрядния вид на очите, се крие в тъмните кръгове.

(Следващия път ще поговорим по-обстойно за начините как да се преборите веднъж завинги с тях).

Като за начало ви съветваме да започнете да ползвате кремче за околоочния контур. С негова помощ ще контролирате появата на бръчки и тъмни кръгове, което, ако питате нас, си е ключът към младежката красота.

И все пак, никога не е излишно малко доусъвършенстване с коректор, лек фон-дьо-тен или пудра. Нанесете от тях и върху горния клепач, за да уеднаквите тена около очите.

Следващата стъпка зависи от избора ви на сенки. Дали ще са с перлен отблясък, матови, тъмни или светли ще решите според облеклото и настроението си.

Трябва да ги съобразите с цвета на кожата, очите и косата си, а не сляпо да следвате тенденциите. Един прост пример - ако сте брюнетка с тъмни очи, вежди и кожа, и сложите светло сини сенки, които да отиват на полото ви, ще направите наистина генерална грешка.

За ежедневния ви есенно-зимен грим е важно да не прекалявате с тъмните цветове, молива и очната линия.

Ако леко подчертаете горния клепач в основата на миглите, ще останете изненадани колко изразителни ще станат очите ви. Нанесете по-плътен слой спирала на горните мигли и оставете долните чисти.

Това е техника, с която можете още по-успешно да прикриете тъмните кръгове, а погледът ви ще изглежда максимално естествен и приветлив.

Преди спиралата обаче, не забравяйте да придадете форма на миглите си. Използвайте добрата стара щипка за извиване или пък изпробвайте това трикче - със сешоар нагрейте четката си за спирала за около 20 секунди, притиснете миглете си около четката и задръжте така за 10 секунди.

Завършете грима на очите с лек бляскав прашец, който нанесете във външния ъгъл и на двете очи. Така ще прикриете малките бръчици и червени петънца, които не сте успели пред това.