Знаехме си, че тази есен има с какво да ни изненада.

Тя ще ни разкаже една очарователна, фантастична приказка за морал, достойнство и много повече.

Приказката се казва "The Imaginarium of Doctor Parnassus", екранизирана е от Тери Гипиъм, а един от главните герои е покойният Хийт Леджър.

Всъщност, това е и последната му роля преди да ни напусне завинаги.

Историята разказва за д-р Парнасус и неговия необикновен пътуващ театър - "Imaginarium" (това си го превеждаме като въображаемо място, нереален свят, бел.ред.).

Публиката на представленията има неустоимата възможност да избира между светлината и радостта, или тъмнината и меланхолията.

Надарен с необикновена дарба да ръководи въображението на хората, д-р Парнасус, обаче, е прокълнат от зловеща тайна.

Преди дълги години той сключил сделка с дявола, мистър Ник, който му подарил безсмъртие. Векове по-късно, срещайки голямата си любов, Парнасус предлага на дявола още една сделка - разменя безсмъртието си за преходната младост.

Уговорката им включва едно условие - когато първото му дете навърши 16 години, то да стане собственост на мистър Ник.

През какво ще премине Парнасус, за да спаси дъщеря си Валентина, до колко още сделки с дявола ще се стигне...

Съвсем скоро очакваме филмът да се завърти по българските кина, след като вече официално мина премиерата му на фестивала в Кан, а някои европейски столици вече са потънали в магията му.

Няма да крием, че не само Хийт Леджър е причината нервно да потропваме с крак в очакване на предпреимиерата у нас. Участие във филма взимат и Джони Деп, Колин Фарел и Джъд Лоу.