Автор
Woman.bg

Зрелите жени искат по-малко, но по-качествен секс

Жените искат по-малко секс с напредването на възрастта, но желаят той да бъде по-задоволителен, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от американско проучване, обхванало 806 участнички на средна възраст 67 години, предаде АСН.

И в по-късните години от живота любовта остава важна за постигането на сексуално задоволство, отбелязват авторите на проучването от Калифорнийския университет в Сан Диего.

Резултатите от допитването показват, че 61 процента от дамите на зряла възраст са доволни от половия си живот, дори и да не правят секс редовно. Близо 67 процента от участничките споделят, че успяват да изпитат задоволство всеки път, когато се отдават на интимни ласки.

Желанието за секс обаче намалява с напредването на възрастта, особено след менопаузата. Данните от проучването сочат, че 40 процента от жените рядко имат желание за секс и дори една трета от дамите, описали се като по-активни, споделят, че страдат от понижено либидо.

Изследователите са установили още, че удоволствието от секса е по-голямо при жените, които се радват на физическа и емоционална близост с партньорите си, пише actualno.com