Едно проучване установява, че жените си купуват вибратори средно на 25-годишна възраст, а в друго учени не успели да намерят мъже, които не гледат порно.

Дамите купуват първата си сексиграчка на 25 години, сочи проучване, публикувано в германския таблоид Bild.de.

Проучването показва, че купуването на секс играчки е станало толкова достъпно, че е сравнимо с пазаруването в най-обикновен магазин, като този за обувки, да речем.

Жените купуват първия си вибратор на 25-годишна възраст, а мъжете - на 24, обикновено, за да доставят удоволствие на своята нежна половинка или да й направят неочакван подарък.

Въпреки това всяка четвърта дама използва вибратора си по време на любовната игра с партньора, а не когато е сама.

Почти една трета от германците имат сексиграчки, като 35% от дамите и 26% от мъжете имат поне един вибратор.



Една на всеки четири жени се задоволява с вибратора само в присъствието на партньора си.

Почти половината от германците (46%) признават, че използват различни сексиграчки – вибратори, вибриращи пръстени и другите - повече от един път месечно.

Изследването констатира, че сексиграчките вече не са заместител на партньора, а се използват все по-често и от двата пола в любовната игра.

Представители на фирма производител на такива атрибути в Бремер коментират, че "за жените и мъжете сексиграчките вече са неразделна част от любовния живот".

В същото време друго проучване сочи, че представителите на силния пол гледат порнофилми средно три пъти в седмицата в продължение на 20 минути, показва проучване на университета в Монреал.

Учените започнали да търсят мъже, които никога не са гледали еротични филми, но не успели да намерят такива.

Според проучването около 90% от филмите мъжете теглят от интернет, а останалите 10% взимат от видеотеката.

Първоначално експертите искали да сравнят живота на мъжете на 20 г., които гледат порно с този на момчета, които не гледат.

Но след като срещнали препятствие да открият такива, учените проучили какво отражение намира този феномен в личния им живот.

Анкетата показва, че порнографията не се приема от мъжете като нещо забранено, докато жените смятат, че порното е обидно и унизително. Източник: vesti.bg