По природа мъжете са малко по-сексуални от жените и затова често получавам „оплаквания” от силния пол: „Тя не ме иска”.

В 90% от случаите мъжете приемат отказа доста лично.

Искам да разбия този мит, който живее в главите на повечето мъже. Всъщност, жените имат достатъчно други причини да отказват секс. Може би ще ви изненадам, но много често отказът е свързан с нейната психология, която почти не се припокрива с мъжката!

Това са основните причини за женския отказ:

- неприемане на партньора физически и на ниво гениталии (не харесват миризмата, размера, не харесват неговото тяло). Една от основните причини за това се корени в това, че мъжете сами не приемат себе си. Винаги питам своите клиенти: „Приемаш ли себе си? Би ли целувал жена, веднага след като ти е направила фелацио? Познаваш ли своята лична миризма и вкус? Харесваш ли размера на члена си?”.Повярвайте, не можете да накарате жена да ви приеме с удоволствие, докато вие самите не приемете себе си! Няма идеален размер или идеален член – всичко в природата е измислено много практично и за всеки член има точно определен тип жени, които могат да покрият „неговите” желания, както, разбира се, и „той” техните.

- неприемане на човека на духовно ниво – различни сте и двамата го разбирате. Вие обичате бира и футбол и не ви интересува, каква е разликата между Ван Гог и Пикасо…Настина, какъв е смисълът да говорите за тези неща, ако искате само да правите секс? Тя твърди, че не я разбирате, вие пък го възприемате като уговорка, за да не правите секс. Честно казано за един обикновен секс това не е важно, но сексът при жените започва в главата и колкото по интелигентна е тя, толкова по-важно за нея е да бъде разбрана… Така че, поинтересувайте се поне малко за нещата, които я вълнуват.

- липса на сексуално желание изобщо – често жени се оплакват, че изобщо не искат секс. Обикновено ги питам: „Винаги ли е било така или като следствие на нещо (раждане, физиологични проблеми и т.н.)?”. Обикновено жените се отказват от секс, защото са прекалено изморени или обидени за нещо. Докато една жена е обидена тя блокира женския си хормон естроген, който отговаря за сексуалното желание, и в тялото й започва да се отделя тестостерон (хормон, който отговаря за агресивността). Помислите къде и как сбъркахте, с какво сте я засегнали. Помолете я за прошка, подарете й цветя и ще видите как тя бързо ще омекне!

- няма настроение – просто разберете с какво можете да й повдигнете настроението!

- непълно удовлетворение (липса на оргазъм) - тя си казва: „За какво да започвам, ако на края пак нищо няма да получа?!”. Когато жената не успее да свърши един, два, десет пъти…,тя се отказва да пробва повече. Вие бихте ли искали да стигате до ръба на оргазма и да не свършвате? Колко пъти бихте издържали? Нито една жена няма да се откаже от секса, ако по-често получава оргазми. Помолете я да ви покаже как мастурбира и да ви научи как да можете да й доставяте удоволствие с пръстите и езика. За щастие, жените могат да свършват по най-различни начини!

- сексуални комплекси – рядко можеш да срещнеш жена, която е напълно сигурна в себе си. Независимо, че е хубава, тя ще намери една дребна пъпка по цялото си тяло и ще твърди, че изглежда зле. Затова уважаеми мъже, моля ви, не спирайте да правите комплименти на дамите по време, преди и след секса. Добрият любовник е този любовник, който кара жената да се чувства като Богиня.

- липса на сексуални знания – често хората просто не познават своята физиология, какво изобщо могат да получават, как да го получават, не познават собствено си тяло и тялото на партньора. Тук имам само една препоръка - четете книги по въпроса!

- любовник/любовница – не вярвайте, ако вашата партньорка месеци наред твърди, че не иска секс. Това е не истина! Човек до 50 години (ако не е в депресия и не е болен) иска секс ПОНЕ веднъж на месец!!! А има хора, които искат и по често - 2-3 пъти седмично. Но преди да обвините половинката си в невярност, помислете какво ще направите с последиците от това. Понякога ако не знаеш цялата истина живееш по-щастливо.

- сексът като загуба на време – става въпрос за работохолиците. Любовният триъгълник може да е между вас, жена ви и работата й. Работохолиците възприемат секса като загуба на време и мислят, че вместо това могат да свършват някоя полезна работа. Трудно е човек да се пребори с такава конкуренция. Понякога си мисля, че е по-лесно да се справиш с любовник, отколкото с работата.

- болести или преди/след/ по време на цикъл – жените рядко си признават за тези неща. Тя си мисли: „Какво ще си помисли той, ако му кажа, че съм болна?”. Тук не става въпрос за венерически болести, а за проблеми с яйчниците, например. Често жените не могат да си признаят, че са в цикъл. Не знам защо е така, но е факт! Просто ги питайте дали са неразположени и има вероятност да получите директно признание.

- вредните привички – понякога жените се дразнят от това, че мъжът мирише на цигари или на алкохол.

- скука – когато сексът с вас й е скучен. Когато иска нещо ново и зареждащо. Направете секс на интересно място, включете въображението си. Скуката е най-страшният враг на една връзка.

Жените се отказват от секс за да покажат, че имат нужда от промяна в отношенията ви. Важно е да говорите и да изясните какво иска тя и доколко можете да й го дадете. Зрелите отношения започват тогава, когато има доверие и честност.

Жените са по-сложни, отколкото си мислят мъже, а мъжете по-лесни, отколкото смятат жените.