Обикновено мъжете се оправдават с тезата, че хората сме полигамни същества и е неестествено да очакваме от човека до себе си да бъде само с нас и да ни е верен. Над 50% от анкетираните в съвсем скорошно допитване във Великобритания дами на възраст от 19 до 49 години признават, че са изневерявали на партньора си. (Мнозина тук ще кажат, че много от останалите просто не са си признали...) Това е и причината да се замислим какви могат да бъдат причините една жена да изневери...

Мъжете много обичат да влязат в коловоза на живота и да се оставят на инерцията. Спокойно им е, мързеливо, отпуснато... Точно тогава обикновено наддават някой и друг килограм, спират да имат желание да ни правят изненади и дребни подаръци. И след месеци, а понякога години, всяка нормална жена започва да забелязва други мъже повече. Това не означава, че иска да напусне своя господин - просто вече той не ѝ е достатъчно интересен.

Споменахме вече този фактор, но просто няма как да не му отделим специално внимание. Не е ненормално мъжът да напълнее, но едно е да качи 5-7 килограма, а съвсем друго - 25-27. Съвсем логично спира да ни е особено привлекателен, дори се чувстваме виновни, че леко ни е срам, когато се появим заедно някъде... Не очакваме всички мъже да са с фигурата на Брад Пит от "Боен клуб", но ако ние се поддържаме, редно е и мъжете до нас да го правят, нали така? Няма как да пропуснем и факта, че по-пълните мъже определено не са особено подвижни... и в леглото.

Понякога просто искаме да се усетим красиви и харесвани, това е факт. Мъжете няма как да разберат това като довод, но наистина има случаи, в които сме се уморили от това да се чувстваме скучни съпруги (ако сме омъжени) и домакини - искаме да сме отново жени, които вълнуват някого, предизвикват погледи на интерес и желание, обект са на внимание и желание.



Изневярата предизвиква изненада – това е старо правило. Подчертаваме - не е задължително тази закономерност да е на съзнателно ниво! Ако той ви е изневерил, научили сте и връзката все пак е продължила след този катаклизъм, няма как да не гледате на човека до себе си вече по съвсем друг начин. Ако някой друг мъж ви обръща повече внимание, държи се мило, симпатичен е и ви сваля, съвсем логично е по-лесно да не устоите на неговата покана, ако знаете, че приятелят ви вече се е възползвал от подобна възможност.

Нека го кажем така - много мъже биха изневерили, дори да нямат проблеми в основната си връзка, а само защото имат тази възможност. Ние обаче наистина се влияем много от емоционалното си състояние и това на партньора. Ако онази специална изгаряща тръпка от началото на връзката е започнала да отшумява, вероятността да поискаме да изневерим е много по-голяма.

Митът, че само жените отказваме на партньора си секс, си е точно мит. Когато мъжът отказва да прави секс, това може да е индикация за няколко неща: че е невероятно изморен, че прави секс с друга, че вече не сме сексуален обект за него. Във всеки от тези варианти ние не получаваме от него секс. Което логично означава, че имаме право да го потърсим някъде другаде, нали така?

За последно оставихме една примерна ситуация. Той не ни обръща достатъчно внимание и се налага сами да ходим с колата си по автосервизи, "гумаджийници" и подобни. Там, разбира се, моментално ни обграждат по няколко мъже, които предлагат да ни помогнат. И много често в тяхното отношение и поведение виждаме загриженост, внимание и дори галантност, каквито отдавна ни липсват във връзката ни от страна на мъжа. Останалото, както се казва, е история.

А вие в какви случаи бихте изневерили на партньора си?

Автор: Благовеста Дамянова