Разбира се, че мъжете лъжат. И то често. Лъжат за какво ли не. И тук събрахме най-честите причини и неща, за които с повод и без представителите на силния пол изопачават истината.

За бройката

Има една стара формула - ако ни питат с колко мъже сме били, ние казваме истинската бройка разделена на три, а мъжете умножават по три своята. Логиката на тази класическа лъжа е много проста: мъжете искат да си повдигнат самочувствието и да ни убеждават какви "играчи" (както сами се наричат) са. Ако тази лъжа спомогне за още една бройка в леглото му, не се съмнявайте, че след това ще я умножи по три за пред следващата.

За заплатата си

Тук отново става въпрос за самочувствие, това е ясно. По принцип не е особено елегантно някой да се интересува кой каква заплата получава, но много мъже се чувстват длъжни да преувеличават, за да се почувстват по-значими, успели и важни в очите на околните дами, дори да не търсят тяхното по-специално внимание. Въпрос на принцип е.

Четете още: Коя е любимата секс поза на мъжете и на жените?



За бившите си

Мъжете обожават да въртят всякакви игрички свързани със свои бивши завоевания. Онзи номер - докато е с вас, някоя красива позната "случайно" да дойде да го прегръща и целува - е стар и евтин, но е факт, че успява така да предизвика ревност. И е любим прийом да разказват как са били с еди-коя си манекенка, певица или актуална звезда. Защото просто са убедени, че това ще ги издигне много в очите на другите.

Че ще оправят бойлера

... или каквото и да било по дома. Как беше: ако един мъж каже, че ще оправи нещо днес, не е нужно да му напомняме на всеки шест месеца. Защо лъжат точно за това ли? Много просто - казват нещо колкото да се измъкнат и да ги оставим на мира, а са абсолютно наясно, че няма да изпълнят обещаното.

По-сериозна връзка

Когато кажем класическото "Трябва да поговорим за връзката ни", обикновено получаваме уклончив отговор в стил "Много държа на теб..., никога не съм чувствал някоя жена толкова близка..." и всякакви подобни. Реално това си е лека манипулация от наша страна, но е факт, че много мъже се възползват великолепно и лъжат "на дребно", за да се измъкнат от отговорност и сериозно обвързване.

Новата рокля

"Стои ли ми тази рокля?" или дори по-страшното "Прави ли ме дебела тази рокля?"... И мъжът се чуди как да отговори. Грешка ще е първо да ни огледа, правилното ще е веднага да отговорят с ДА (стои ни) и с НЕ (не ни прави дебели). И те са наясно с това. Дори да сме качили някой и друг килограм, умният мъж винаги ще излъже, за да спечели благоразположението ни.

Четете още: 5 неща, които трябва да знаете за секса в кола

Къде са

Уж са да гледат мач с приятел, а реално често съвсем случайно се оказват в някой стриптийз бар. И като разберем това със сигурност, все се оказва, че така се били стекли събитията, някой ги завлякъл там едва ли не "на сила", а те се дърпали, не искали, отказвали... И, разбира се, са убедени, че им вярваме.

Автор: Благовеста Дамянова