Всяка първа среща е различна, разбира се. Има обаче някои реплики, които никоя уважаваща себе си жена не би трябвало да изрича на първа среща... и изобщо на среща!

"Как ми е косата?"
На този въпрос един колега отговаря "Като истинска е!". Точно така - най-много да предизвикате или ироничен коментар, или мъжът да реши, че сте неуверена, а това рядко им се харесва.

"Харесваш ноктите ми? Правих ги в едно студио, нова технология, виждаш ли цветчетата тук...?"

Нека не се лъжем - ако мъжът ви направи комплимент за нещо, надали очаква да чуе за козметичните процедури, които седят зад конкретния резултат. А и разкриват колко сте суетна, което също не се харесва особено много на господата - те предпочитат да си мислят, че със събуждането си сутрин изглеждате така.


"В коя детска градина ходи детето ти?"
Когато разберете, че и той има дете на възраст близка до тази на вашето, не е необходимо да се побърквате... или поне да го показвате. Не разпитвайте какви пюренца и памперси му взима или пък на какъв курс сте го записали. Никой самотен баща не обича да говори за детето вместо за себе си, за вас и за евентуалните ви взаимоотношения. В най-добрия случай ще провокирате разговор, който да е само за децата и той просто няма да ви се обади за следваща среща.

Четете още: Защо чуждата жена винаги е по-сладка?

"Какво обичаш да правиш в свободното си време?"

Първо, това е най-клишираният въпрос на света. Второ, така навлизате с взлом в личното му пространство. И трето, ще научите отговора на въпроса, ако правилно си изиграете картите.

"Нали няма само да правим секс и после да не ми се обадиш? Кога ще се видим пак?"
Тези и сходни въпроси са най-големият кошмар за всеки мъж. Няма да го направи. Или ще го направи. Но грешката е именно в показването на страха, в неувереността, в тоталната психария, която без съмнение подобни въпроси ще издадат.

"Един клиент забавя плащанията си втора седмица, а преди това на два пъти съкращава бюджета си, сега трябва пак да звъня на доставчиците..."
Не, той не се интересува от това. Попитал ви е какво работите и е помолил да му разкажете нещо, но съвсем не очаква след това да му обяснявате досадни подробности от работата си.

"... И червилото ѝ е едно ужасно - като на соц лелка. А като си накъдри косата като пудел и сложи онзи шал с леопардовия принт..."
Мъжете никак, ама никак не харесват жени, които злословят и клюкарстват за други жени. Защо? Просто защото самите те не го правят...

"Само да ти кажа, че съм в онзи момент на месеца!"
Няма значение дали той е очаквал срещата да завърши със секс, такава реакция от ваша страна ще е повече от отблъскваща и дразнеща. Бихме заложили, че надали нещо би се получило след това.

Четете още: Единственото нещо, което води до страхотен секс

Автор: Благовеста Дамянова