Днес сексологът и семеен терапевт Наталия Кобилкина отговаря отново на един и вашите въпроси.

Засегнатият днес проблем съществува в доста връзки, така че се надяваме да ви бъде от полза.

"Добър ден. Имам един въпрос?Имам приятелка, с която от отдавна правим секс, но освен клиторен оргазъм до друг не мога да я докарам, в мен ли е проблемът или в нея.Благодаря предварително за отговора."

Почти всички жени могат да получават клиторален оргазъм. И само към 30% от жени получават други видове оргазми: вагинален, анален или маточен.

За да може партньорката ти да получи вагинален оргазъм първо е нужно тя да има доста силно развити вагинални мускули. За да ги развие има специални упражнения на Кегел, които ние учим на курса по сексология. При слабите мускули е доста трудно да получиш вагинални оргазми. Обикновено трябва поне един месец да тренираш тези мускули.

Второ условие за вагиналните оргазми е дишането. Препоръчително е дишането през устата, тогава жена няма да се контролира толкова силно мускулите си. Оргазмът за жената е като „малка смърт”, затова тя се отпуска много трудно. Пробвай с пръстите си да натискаш точка G, която се намира на 5 см от горната част на вагината. Същото така много по-лесно жените могат да свършат при анален секс, при положение, разбира се, че партньорката ти е готова да пробва.

Третото условие е мисленето по време на секс. Почти всички жени мислят по време на секс (как изглеждат, как миришат, харесват ли мъжът тялото им и т.н.) и това им пречи да свършат. Ние препоръчваме на жените, докато правят секс да мислят само за ЕДНА дума: Хубаво! Свършвам! Това би им позволило да фокусират вниманието си на вътрешните си усещания и по този начин оргазмите идват сами много по-лесно.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.