Автор
Woman.bg

Секс, когато сме уморени - мисията възможна и задължителна

Всички обичаме секса и сме единодушни, че е прекрасен начин да се отпуснем след напрегнатия работен ден, но дори и той понякога може да бъде твърде натоварващ, когато сме уморени. Сякаш имаме огромното желание за близост с партньора, но силите ни не стигат, което би могло да бъде изтълкувано погрешно от любимия ни. Затова решихме да споделим някои трикове, които могат да предотвратят тази ситуация, както и предложения за лекуването на ниско либидо.

1.Щом работният ви ден е приключил, просто напуснете офиса както физически, така и мислено

Работохолизмът е често срещано състояние в днешно време и несъмнено е една от причините за намаляване на сексуалния апетит, тъй като двойките не посвещават достатъчно мигове един на друг. Ако в скоро време не искате да бъдете по-интимни със стола на работното място, отколкото с половинката си, просто създайте баланс между личния и професионалния си живот. Нито една задача не може да надделее над среднощните страсти с любимия човек. В противен случай кроткото споделяне на спалнята с лаптоп в скута ще ви превърне в близки съквартиранти.



2.Всички новости в секса са добре дошли

Когато се чувствате изморени, новият трик в спалнята ще подейства като глътка свеж въздух в интимните ви отношения. Би било добре да планирате по-рано нещо, което до момента не сте правили в леглото с любимия си, за да бъдете готови да го зашеметите в подходящия момент. Много е възможно този похват да ободри и двама ви.

3.Бихте могли да прескочите любимото си шоу по телевизията

Поне веднъж или два пъти в седмицата дайте воля на въображението си, вместо на комфорта. Понякога липсата на достатъчно секс е провокирана от ниско либидо, което обикновено е предизвикано от стрес, депресия или друго състояние на духа, непозволяващо да се отпуснем и да се радваме на малките щастливи моменти в живота. Но със сигурност, ако страдате от този проблем, гледането на телевизия и избягването на интимните ласки с партньора няма да подейства положително. Просто, когато сте в леглото с половинката си отделете повече време на любовната игра, отколкото обикновено. Например вместо да се обърнете на другата страна и да загасите нощната си лампа, целунете партньора си, направете му масаж или го помолете той да направи на вас. Това действие ще накара да се почувствате по-близки, а този фактор е много важен в романтичната връзка.

4.Малките часове не са единственото подходящо време за секс

За да бъдете достатъчно продуктивни през деня и да не бъдете твърде уморени вечер, си създайте навици преди сън. Колкото по-рано отидете в леглото с половинката си, толкова повече време ще имате за секс, който също ще ви помогне да заспите по-лесно. На следващия ден ще бъдете тонизирани и готови за работния ден. Разбира се, препоръчително е да оставите телефона и лаптопа далеч от спалнята.



5.Разпределяйте справедливо домашните задължения

Колкото и да не намирате връзка между домакинстването и секса на пръв поглед, всъщност я има и при някои двойки тя е по-силна. Справедливо разпределените задължения ще внесат ред в отношенията ви, който ще елиминира недоразуменията помежду ви и ще имате много повече настроение и енергия за секс.

Четете още: Попфолк певица е сред пътниците на първия секс круиз в света