Автор
Woman.bg

Различните типове мъже, които срещаме в бара

Няма значение дали сме решили сами да пием по един заслужен коктейл след работа или сме излезли с близки приятелки за по-късно и дълго изкарване на вечерта - и в двата случая наоколо има мъже и то не малко.

Серийният сваляч е онзи, който ще дойде веднага при вас и ще започне с клишетата и заучените фрази. Ако вие го отрежете, той ще настоява още и още, но когато разбере, че сте категорични, просто ще се прехвърли на ваша приятелка. А после - и на следваща. И така - до успех.

Скритият сваляч е съвсем друг тип. Може да е някой познат, приятел, колега, който обаче "случайно" се е появил на даденото място. Говори с вас уж небрежно, уж приятелски, а всъщност внимателно следи колко и какво пиете. Ще ви черпи още едно-две, после отнякъде ще донесе и табла с шотове. И докато се усетите, вече ще сте седнали в него - ето толкова подли са тези мъже, така че внимавайте.

Отчаяният понякога е наистина отчаян, а в други случаи просто е добър актьор. Седи сам на бара, не разговаря с никого и само от време на време тъжно хвърля по някой поглед към вас или вашата компания. Не е особено привлекателен, забавен или умен и непрекъснато се опитва да почерпи вас или някоя друга с коктейл. Всички, разбира се, учтиво (или не чак толкова) му отказват. По някое време ви става толкова жал за него, че му позволявате да ви почерпи. После още едно. Сяда по-близо при вас. Точно така, това беше капан, а по всяка вероятност много често някоя като вас и нас пада в него.

Приказливият може да е с намерения да свали някоя дама в бар, а може и просто да е отишъл със задачата да пие и да се забавлява с приятели. И в двата случая ще ви умори много. Все ще намери как и за какво да ви заговори, а дори при недвусмислени сигнали, че имате по-приятни начини да си изкарате вечерта от това да му слушате историите и шегите, ще продължава още и още... Нашият съвет е да издебнете правилния момент, да се извините и да му избягате, дори намеренията му очевидно да са само да ви отегчи до смърт.

Магнетичният вероятно е най-коварният персонаж, когото можем да срещнем в бара. Красив е, интересен е, привлекателен е и много добре го знае. Няма да се старае чак толкова да ви впечатли или заговори, защото е наясно, че и вие сте го забелязала вече. Интересното тук е, че такива мъже може да са си набелязали конкретна жена от компанията, а да заговорят друга съвсем умишлено, за да предизвикат вниманието на истинската си избраница. Могат да ни игнорират (което си е наш трик и нямат право да го ползват!) и после пак да ни обърнат мъничко внимание, на което ние почти отчаяно да се радваме. А в един момент може дори да осъзнаем, че е било просто неминуемо да си тръгнем точно с този мъж от бара тази вечер.

Барманът се е наслушал на всякакви истории от всякакви жени, виждал е всякакви препивания и всякакви купони. Като цяло, трудно е да го впечатлите или изненадате. Но той пък е овладял изкуството на разговор с жените до абсолютно майсторство - ако е набелязал някоя от компанията ви, ще знае как да постъпи само след няколко секунди. Благодарение на огромния си опит, той е развил усет коя от посетителките в бара има нужда от по-нежно и внимателно отношение, коя - от по-категоричен и мъжкарски подход, коя иска да води играта. Барманът е като машина от бъдещето - променя настройките си и почти винаги успява. Предупреждаваме ви: ако ви хареса, внимавайте.



Автор: Благовеста Дамянова