Няма мъж, който да не се похвали с любима алкохолна напитка. Дали това ще бъде старо шотландско уиски, бърбън или водка, пенлива бира или тъмно тежко вино, психолозите са категорични, че видът алкохол, по който той най-много си пада, разкрива (и малко или много влияе върху) неговия темперамент.

Бърбън, уиски, джин

Изтънчени компаньони и великолепни събеседници. Умеят да съблазняват, но и често пъти изпитват колебания. Амбициозни. Постигат много в живота си и често може да ги срещнете на високи управленски позиции. Артистични са и невероятни кавалери. Ценят особено много семейството си и са готови на всичко за него. Силно емоционални, те са склонни лесно да избухват, но и бързо им минава.

Бира

Феновете на добрата стара бира са уравновесени и забавни личности. Те имат изключително чувство за хумор, духовити са и емоционални. Традиционалисти са и много ценят позитивните качества у партньорката си. Наблюдателни са и винаги са готови да се притекат на помощ на приятел. Винаги гледат от по-добрата страна на нещата. Влюбчиви са и всеотдайни към своята половинка. Раздават се до край. Не са особено романтични, но затова пък обожават шумните компании.

Коктейли

Господата, които са привлечени от комбинираните алкохолни напитки, се отличават с капризния си темперамент и непостоянство. Те искат да опитат от всичко в живота наведнъж. Много обичат да са в центъра на вниманието и всички жени да въздишат по тях. Добри свалячи са и авантюристи. За жалост се славят със слабите си ангели и лесно могат да изневерят на половинката си.

Текила, ром

Мъжете, които залитат по по-твърдия алкохол, като текила или ром, на пръв поглед изглеждат мъжествени и силни, но в същото време са дълбоко емоционални и изпитват нужда да бъдат обичани и ценени. Лесно могат да се обидят, но и бързо им минава. Състрадателни са и прощават бързо. Невинаги спазват обещанията, които са дали, но когато го осъзнаят, правят всичко по силите си, за да върнат доверието на половинката си.

Коняк

Любителите на коняка са артистични и сантиментални натури. Често конякът въздейства стимулиращо върху творческия импулс на мизуканти, писатели и художници, стига да не се прекалява с него. Пиячите на коняк обръщат особено внимание на външния си вид и на добрите обноски. Традиционалисти са, но и новатори. Притежават авантюристичен и откривателски дух. Вдъхновяват се лесно и са изключителни романтици. Мнението на околните не ги интересува особено много. Като заклети ценители на женската красота, трудно стават семейни и често сменят партньорката си.

Вино

Почитателите на доброто вино са буйни по природа. Обичат да командват и трудно се отказват от намеренията си. Те са амбициозни, уверени и талантливи натури. Артистични по душа, обичат забавленията в компанията на добри приятели. Когато се влюбят, се влюбват с цялата си душа. Особено много държат на душевната красота в жените.

Водка

Мъжете, които пият водка, са душата на компанията. Те обичат да се изявяват и да правят впечатление с неподражаемото си чувство за хумор. Харизматични са, чаровни и откровени любовчии. Обичат да са център на вниманието и успяват да го правят с лекота. Интелигентни са и имат вроден усет да казват и правят всичко в точния момент. Добри свалячи са, но влюбят ли се, обичат за цял живот.

Ракия

И понеже пожелахте да научите какъв е мъжът, който е заклет фен на ракията, побързахме да се консултираме по въпроса и ето какво установихме. Купонджии до припадък, с широки сърца и своеобразна изтънченост. Това си личи не само при избора на ракията - гроздова, кайсиева, вилямова или сливова, а и при този на подходящи мезета и салати. Ракиджиите, за разлика от почти всички останали, не пият, за да се опияняват, а за да се наслаждават на вкуса и аромата на напитката. Дори и в по-голямо количество, ракията действа отпускащо, развеселяващо и в повечето случаи се стига до песни и сладки приказки. Невероятни джентълмени и любители на силните емоции. По-стеснителните от тях прибягват до почерпката и това им помага лесно да се сприятеляват. Склонни са да прощават, не са злопаметни и рядко прекаляват с огненото питие. Абе... веселяци. Като изключителни кавалери и ухажори, лесно се влюбват. И понеже истинските ракиджии рядко смесват ракията с друго питие – вино или бира например, спокойно можем да заключим, че са вeрни и постоянни в любовта.