През зимата на всички им е студено и искат да се гушкат, съответно правят повече секс. През лятото всички се разсъбличат и някак си във въздуха неспирно витае ароматът на развилнели се хормони и възбуда. Най-добрият момент за ласки обаче се оказва времето между двата сезона, а именно пролетта.

В сезона на възраждащата се природа страстите все повече се развихрят, а с това и времето за любов става по-подходящо от всякога. След дългогодишни и обстойни наблюдения, психологът Елвис Мунатсва от Австралия стига до следния извод: сексът е най-приятен и пълноценен в пролетните дни на цъфтежа! "Ако пък работим за бебе, удоволствието от самия любовен акт е още по-голямо и пълнокръвно", добавя още той.

Защо точно пролетта? Според някои експерти усещанията от секса се изострят поради факта, че по това време тестостеронът и спермата са в своя апогей. Затова повечето от тях са категорични, че освен за изпитване на силни страсти, пролетта е и най-подходящото време и за правене на бебета. С едно уточнение обаче. Елвис Мунатсва пояснява, че това се отнася предимно за ранната пролет, когато температурите са до 25 градуса максимум. Колкото повече се затопля времето, толкова по-трудни обаче стават опитите за забременяване, твърди ученият.

Това за щастие няма нищо общо с оргазмите, които съвсем не са за пропускане, когато говорим за пролет. Според Мунатсва пролетта е сезонът на най-дълбоките и разтърсващи оргазми.


Явно ентусиазмът от пробуждащата се природа действа възбуждащо както на емоционално, така и на сексуално ниво - нещо, което безспорно разгорещява още по-силно страстите в леглото.

Четете още: Оргазмите, които ни изстрелват в космоса