Може би сте чували, че вагиналният оргазъм е много по-интензивен и мощен от клиторния. Тази идея датира още от теориите на Фройд, но дали наистина е така?


Ново изследване превръща теорията на Фройд в поредния сексуален мит. Учени изследвали 88 жени, за да разберат какъв вид стимулиране най-често предизвиква техния оргазъм, както и степента на неговия интензитет. С изненада установили, че това колко е мощен един оргазъм, не зависи от стимулирания орган. Всъщност жените дори не могат да разграничат "клиторния" от "вагиналния" оргазъм.

Явно досега сме задавали въпроса грешно. Когато питаме една жена за вида оргазъм, който получава, тя сякаш се чувства ограничена да избира само между два отговора. Докато реално, за да достигне до кулминация, тя има нужда от множество и различен вид стимулиране. Да не говорим, че самата пенетрация предизвиква клиторно възбуждане.

64% от изследваните жени отбелязват, че получават оргазъм вследствие на едновременно клиторно и вагинално стимулиране, а не само на едното или другото.

Затова не се тревожете повече за това какъв вид оргазъм получавате, а се насладете на момента! Изберете свое собствено изживяване, което ви носи удоволствие!