Мъжете не са ужасни същества, напротив. Просто понякога наистина правим така: започваме връзка с мъж, за когото сме наясно, че не е идеален, но се надяваме, че ще успеем да го превърнем в идеален за нас. Има обаче някои типажи, които буквално са ужасни и с тях трудно можем да се справим дори при голямо желание. Ето най-важните от тях.

Разхвърлян
Тук става въпрос, разбира се, за навици, които той е трябвало да си създаде (или по-скоро да му бъдат създадени) още от ранна детска възраст. Това изглежда уж пренебрежим недостатък, но всъщност не е - ако мъжът е разхвърлян във физическия свят, такъв е и в мисленето си, в ежедневието, в приоритизирането на задачи в деня си и, най-вече, в отношението си към жената до себе си.

Лоша хигиена
Личната и на дома лоша хигиена е адски показателна за един мъж. Недопустимо е да не се поддържа висока хигиена, това е факт, но и непочистените дом и автомобил правят ужасно впечатление на всяка самоуважаваща се дама. Това не означава, че трябва да си търсите мъж с хигиенна мания, защото това си е заболяване - надали искате някой да ви преследва с минипрахосмукачка, четка за прах и комплект препарати за чистене. Хубаво е обаче и мъжът, и домът и колата му да ухаят на чисто и свежо.

Груб и невъзпитан
Нека забравим завинаги края на 90-те, когато "модерни" бяха модерни едни едри мъже с огромни ланци и обноски като на орангутани на стероиди. Истината обаче е, че няма как да харесаме (камо ли да се влюбим) в мъж, който се държи зле с нас и околните. Много мъже си мислят, че ако се стараят да се държат сравнително прилични с дамата до себе си, но са ужасни спрямо всички оостанали - нейни и свои познати и приятели, както и към персонала, ако например сте в ресторант или бар. И тук сме категорични: такива мъже не трябва да бъдат дори понасяни.



НЕумен

(..., защото не искахме да кажем "глупав".) Истината е, че IQ-то на един мъж винаги личи, колкото и той да се старае. Не е необходимо да е доктор по философия или да ни цитира тези на любимите си теоритични физици, а да има богата обща култура, чувство за хумор и да може да различи "Спасители на плажа" от "Спасителят в ръжта".

Егоист
Той е красив, умен и прилично дебел мъж в разцвета на силите си като един съвременен Карлсон, но... Има голям проблем: поставил е себе си на толкова първо място пред всички и всичко останало, че е много дразнещо. Взима категорично и без колебание решения, които засягат не само него, и (образно казано) няма проблем да изяде последния донът в кутията, без дори да ви попита. И ако трябва да избира дали да ви изведе на романтична вечеря на ваш празник, или да гледа някой мач с приятелите си, вие със сигурност ще останете на второ място. А това е недопустимо.

Сваляч
Не сме екстремно ревниви, тук става въпрос за съвсем друг проблем. Има много мъже, които не просто се държат освободени и уверени, а флиртуват с всяко същество от женски пол в диаметър 100 метра. В това число са не само сервитьорката и съседката по маса, а и ваши приятелки и дори със сестрите ви. В началото ще му се сърдите и цупите, което е логична реакция, но после просто трябва да решите дали имате желание да го приемете такъв, какъвто е. Защото той няма да се промени и е глупаво да очакваме това от него.

Неуверен и нерешителен
Един от най-големите turn-offs в характера на всеки мъж е неумението при взимане на решение и колебанието дори за дреболии. Той няма да знае какво иска да поръча за вечеря, затова ще трябва вие да решите вместо него. Няма да знае какъв цвят панталон да си купи, така че и там вие ще трябва да изберете. Такава кола ли да си вземе или не? Стои ли му шапка с козирка? Вратовръзката в повече ли е за днес? Да си вземе ли шал? Гладен ли е? Всичко това този мъж очаква някой да решава вместо него и то непрекъсно. Ето таквиа мъже ние не искаме.



А какъв е за вас мъжът-кошмар?

автор: Благовеста Дамянова