В последно време проблемът с липсата на достатъчно удовлетворение от секса става все по-разпространен и обсъждан в научните среди. Смята се, че мъжете получават много повече оргазми от жените и изпитват много по-голямо удоволствие от интимните отношения. Но на какво се дължи тази разлика между половете и защо единият получава повече удовлетворение за разлика от другия? Какво ни пречи да достигнем до върховия момент в секса? Ще ви споделим някои предположения и интересни факти от учените.

Знаете ли, че всички мъже (хетероексуални, хомосексуални и бисексуални) получават много повече оргазми от жените? Също така хомосексуалните дами изпитват много по-голямо удоволствие от половия акт, отколкото хетеросексуалните, твърдят учените.

Много лайфстайл издания засягат проблема с оргазмите при жените и постоянно фокусират вниманието ни върху различни начини да стигнем до върховата точка на удоволствие. Според психолози причината за липсата на оргазъм при повечето жени се крие в това, че оргазмът се превръща в главна цел и не се отделя достатъчно внимание на самия секс и на радостта от физическата близост с партньора. Освен това много дами се притесняват да бъдат инициативни и да изразят на глас желанията си в леглото.



Любопитен факт е, че в повечето хетеросексуални връзки мъжете са тези, които искат по-често секс от половинката си и много жени се съгласяват, без да са в настроение за полов акт, което също отнема от удоволствието им.

Освен това оргазмът при мъжете е тясно свързан със създаването на потомство, тъй като то се осъществява с помощта на тяхната еякулация. Докато при жените между оргазма и оплождането няма директна връзка - може да родиш 6 деца и никога да не си получавала вагинален оргазъм.

Учените твърдят и, че някои жени са предразположени да достигнат до оргазъм по-лесно, отколкото други. Това се дължи на факта, че при едни разстоянието между клитора и пикочния канал е по-малко, отколкото при други. Именно тази по-къса дистанция им помага да достигнат до оргазъм по-лесно. Според експертите жените, при които разстоянието между клитора и пикочния канал е не повече от 2 см, имат шанс да получат оргазъм от проникване. Ако тази дистанция е дори с 1 см по-дълга, то тези жени почти нямат шанс да достигнат до по-голямо удоволствие от сношението. Това означава, че склонността към оргазъм от секс без допълнително стимулиране при жените е свързано с тяхната природа и не е обвързано с други фактори. При останалите дами е важно да получават повече ласки от половинката си и да бъдат стимулирани по време на секс, защото колкото по-хубав и удовлетворяващ е половият акт, толкова по-силна и пълноценна е връзката между двама души.



Четете още: 8 неща, които той тайно иска да те пита на първа среща