Автор
Антония Михайлова

Докосни го с поглед и ще го имаш това лято

Наричат го сезона на най-лудите партита, на ваканциите и морските приключения. Какъв би бил той обаче, ако към всичко това не добавим и горещитe страсти. С други думи казано - какво е лятото, ако не време за... флирт и любов.

За жалост днес флиртът е придобил малко по-груби очертания, станал е по-директен и дори агресивен, изгубвайки онзи чар на съблазняване от миналото, изкусно превъплътен в образа на древногръцките хетери, гейши и куртизанки. Защото флиртът е философия, сладката прелюдия към любовния контакт. Той няма нищо общо със съвременните и не особено приятни и директни методи на „свалянето“. Флиртът е история. Емоция. Вълнение. Усещане за нежност. Той е ритъмът на сърцето. Пулсът на живота. Красивият и закачлив начин да кажеш на някого: “Обичам те“. Изкуство, в чиито елементи ще ви посветим сега:

Езикът на тялото

Проучвания сочат, че 55% от това как ви възприемат зависи от външния ви вид и езика на тялото, 38% от това как говорите и едва 7% от това, което всъщност говорите. Ето защо жестовете, движенията, дори мимиката, са все средства, с които бихте могли да разкриете пред обекта на вашите желания своите красиви чувства към него. Направете го със стил и финес. Жестът, извивките на окото, мекотата на движенията, маниерът и лекотата на походката, небрежно преметнатия върху рамото ви кичур на косата ви – всичко това са все красиви техники да отправите без думи своя зов за любов.

Комплимент

Всички обичаме комплиментите. Още повече, ако са изказани от представител на срещуположния пол. Изрази от типа на: “Този тоалет ти седи великолепно“, „Сияеш с усмивката си“, „Много си внимателен“, „Имаш добър вкус“, „Рядко се срещат хора като теб“, „Ти си много привлекателен“ и т.н., биха предизвикали не само чувство на благодарност, но и трепетни вълнения у всеки.

Усмивка

Действието й е като вълшебна пръчица. Неслучайно се говори за т.нар. „обезоръжаваща усмивка”. А и нека не се лъжем. Опитът и статистиката го доказват - мъжете са привлечени много повече от усмихнатите, ведри и лъчезарни жени.

Намаляване на дистанцията

Намалете разстоянието между вас. Доближете се малко повече до него. Подайте напред главата и гърдите си – това ще го развълнува.

Акцент върху женствеността

При флирта особено важен е изборът на тоалет. Той в никакъв случай не бива да скрива, а напротив – да подчертава красотата, формите и женствеността, с която природата ви е дарила. Но го правете с мярка и стил, без да прекалявате. В противен случай натрапената "красота" би отблъснала обекта на вашия интерес от вас. Широко, но не твърде голямо, деколте или деликатно разголено рамо са винаги добра идея.

Визуалният контакт

Погледнете го, изчакайте погледите ви да се кръстосат, макар и за секунда. Бленуван миг, в който чувствате, че цялото щастие на земята се е изсипало върху вас. При всеки удобен случай го "докосвайте" с очите си, но за кратко. Сведете поглед в загадъчна усмивка. Плъзнете го по тялото му, когато почувствате, че той/тя ви гледа. Не се втренчвайте обаче в очите и тялото му прекалено дълго, тъй като така рискувате да го/я отблъснете.

Устните

Сложете достатъчно и примамливо на цвят червило. Разтваряйте нежно и деликатно устни. Намерете начин да забележи как леко ги навлажнявате с език. Това със сигурност ще го развълнува.

Усещане за жена

Не е тайна, че ароматите още от древни времена въздействат върху мъжете. Дори най-срамежливият мъж не би могъл да устои на фин и въздействащ аромат на жасмин, роза или горски плодове.

Самочувствието

За разлика от мъжете, които обикновено имат по-високо самочувствие за външния си вид, жените често се притесняват, че не изглеждат добре, намирайки непрекъснато кусури по тялото си. Забравете всякакви предразсъдъци, комплекси и... флиртът ви ще е по-успешен! Имайте повече самочувствие! Наистина, никога не е ясно какво точно харесват мъжете. Запомнете обаче едно - привличат ги точно жени като вас!

Четете още: Символ на една велика култура - гейшите