Не, не е нелепият ви тоалет, властният ви характер или разчорлената ви коса. Онова, което би отблъснало всеки мъж от една жена и би го прогонило далеч от нея през девет планини в десета, са поведенчески навици и качества, които най-малко очаквате да чуете.

1. Прекалено тежкият грим

Колкото и странно да ви звучи, тежкият грим, яркият цвят червило или дебелият пласт фон дьо тен върху лицето, не допадат особено много на мъжете. Проучване сочи, че жените са склонни доста често да прекаляват с количеството грим, а това далеч не допада на мъжете. Ето защо, ако искате да привлечете вниманието на силния пол върху себе си, няма нищо по-хубаво от това да заложите на естествения си чар и обаяние. Може би дори ще се изненадате, ако ви кажем, че мъжете обожават да гледат лицето на любимата си сутрин, а още по-възбуждащо им действа разрошената й коса.

2. Клюкарстването

Ако искате да отблъснете мъж още на мига, клюката по адрес на друг човек ще ви свърши добра работа. Колкото по-лошо и възмутително обсъждате неговите навици, поведение, външност и какво ли още не, толкова по-противен и нелицеприятен образ ще си изградите в представите на мъжа срещу вас.

3. Прекалено високото самочувствие

Да има добро самочувствие е задължение за всяка една жена, но да има прекалено високо – това вече е отблъскващо, особено когато го парадира с низ от самохвалби и високопарни изказвания, насочени единствено към собствената й особа. Обикновено такъв тип жени обсъждат недостатъците на другите на фона на своя личен интелект и красота. Това им отношение граничи с високомерие, нихилизъм и нарцисизъм – все качества, които сами по себе си будят у противоположния пол усещането за неприятна и самовлюбена личност.

4. Сравнявате го с бивши гаджета

Запомнете от нас едно. Мъжът не обича да слуша истории за бившите ви половинки. Всеки мъж иска да се чувства единствен, несравним и неповторим. Същото, разбира се, се отнася и за жените (мъжете да го имат предвид). Така че, мили дами, давайте го по-дискретно и отдайте цялото си същество на настоящия момент и на човека, с когото сте тук и сега.

5. Ниският интелект и навикът да го прекъсвате, докато той говори

Мъжът иска да има до себе си събеседник и, в повечето случаи - добър слушател. Така че няма изобщо няма да сгрешите, ако му докажете, че притежавате на само външен чар, но и качества, като съпричастност и разбиране отвътре. Според характера и стойността на разговора може да се наложи да вмъкнете цитат или стих, но не забравяйте да проявявате жив интерес към неговите любими занимания, страсти и хобита. Така безспорно ще го впечатлите с познанията си, пък и вие самите ще научите повече за него.

6. Склонността да се оплаквате

Не занимавайте половинката си с разкази за ужасния си ден или пък с бримките на чорапогащника си. Все пак, ако искате да споделите болката си, не я крийте, но го направете в подходящия момент и форма.

7. Прекалените грижи за косата ви

Влюбени сте в косата си? Посещението при фризьор за вас е равносилно на свещенодействие. В стремежа си да изглеждате винаги красива, различна и сексапилна, сте готови на какви ли не експерименти с косата си. Знайте обаче, че тази пристрастеност към „гривата“ ви може да ви изиграе лоша шега. Проучване на Pantene разкрива, че 78% от мъжете са привлечени от жени с блестяща, обемна и... най-важното – естествена коса. Същият този процент твърди, че прекалено обработваната, манипулирана, оформяна, фризирана, филирана и какво ли още не вместо да ги привлича, ги отблъсква. Близо 75% от мъжете пък споделят, че косата е първото нещо, което забелязват в една жена. С една дума, изборът на коса с ниска поддръжка ще доведе до високи резултати, когато става дума за привлекателност и магнетизъм.

Четете още: За онези хора, които никога не остават без половинка