Мъжете ни дразнят с наистина много неща, няма да го крием. Но е факт, че и много наши приятелки (а понякога дори ние самите) изричаме реплики, които могат да вбесят всеки мъж. С дружни усилия събрахме тази колекция от женски реплики, които е добре да избягваме ... или поне да не ги използваме често.

"След 5 минути съм готова!"

И ние, и всички мъже на света, знаят, че това е категорична лъжа. По-добре да не даваме напразни обещания, а да сме искрени - мъжете предпочитат да им се каже, че ще се забавим половин час вместо да заявим, че ей-сега сме готови, а те да ни чакат "на крак" да се облечем, да си оправим косата, да се гримираме...

"Кога ще си тръгваме?"

..., когато сме някъде навън. Да, на него ще му стане ясно, че ни е скучно и/или неприятно в настоящата компания, но определено ще се подразни, ако неколкократно го подканяме да си тръгваме. По-добрият вариант е ако наистина не можем да понесем разговора/хората, да се извиним и да си тръгнем сами. Или просто да стиснем зъби и да издържим до финала на социалното събитие.

"Кога ще оправиш бойлера?"

Как беше онова - ако един мъж каже, че утре ще направи нещо, не е нужно да му напомняме всеки месец. Много мъже са адски разсеяни и трябва понякога да им припомняме какво са обещали, а в други случаи просто казват "Добре", за да престанем да им натякваме, че не са свършили нещо. Но сигурното е, че непрестанното напомняне определено ги дразни много.

"Ако не направиш това, ще си събера багажа!"

Заплахите не работят, трябва да сме наясно с това. Ако наистина искаме да си тръгнем от човека до себе си, можем винаги да го направим. Но ако го заплашваме непрекъснато, той или ще спре да ни обръща внимание, или сам ще ни напусне, ама съвсем наистина. И няма да имаме оправдание пред себе си.

"Къде беше?"

Не работим като следователи в полицията и нямаме право да държим сметка на никого, дори да сме с конкретния човек от дълго време. Нека си го признаем - ако се дебнем, ще се хванем. И ако мъжът иска да изневери, той със сигурност ще намери как да го направи.

Автор: Благовеста Дамянова