Няма как, всички понякога лъжем за дреболии. Но сякаш ни е простено, когато изричаме т.нар. бели лъжи - малки неистини, които обаче казваме за нечие добро. Ето няколко от тях, за които си признаваме, че се случва да са част от ежедневието ни. А присъстват ли и във вашето?

"Не, мило, не си плешив!"

Това е едно от най-сериозните притеснения на всички мъже - че косата им е започнала да оредява. Така че тяхното "Оплешивявам ли?" е еквивалентно на нашето "Напълняла ли съм?". Няма нищо лошо да поизлъжем мъничко, ако това ще го накара да се почувства по-добре.

"А, някой я е одраскал колата тук, не съм аз!"

Естествено, че сте били вие. И не е чак такъв проблем. Факт е, че жените невинаги умеем да преценяваме добре разстоянието, особено при паркиране. И все пак - по-добре да ни се размине едно "конско" от любимия мъж, нали?

"Беше на намаление!"

Понякога просто се случва - влизаме в МОЛ в търсене на шал и няколко часа по-късно излизаме с две рокли, пола, жилетка, три потничета и седем шала. Не броим обувките. И просто сме длъжни да оправдаем покупките си по някакъв начин!

"А на Лилито знаеш ли какъв пръстен са ѝ подарили?"

Може да са ѝ подарили, а може и да не са. Важното в случая е едно фино изнудване и ние да получим подарък.

"Много си си добре така!"

Което означава "Не си напълнял!". Да, не само ние се тревожим за фигурата си - мъжете не се стараят чак толкова (освен ако не са запалени спортисти) и след 30-ата си година вероятността да има малко коремче се увеличава многократно.

"Отивам да видя мама!"

А всъщност сте планирали грандиозно парти с добри приятелки, но ако му кажете, че смятате да танцувате цяла вечер/нощ при евентуалната "опасност" много мъже да ви свалят, надали ще остане очарован.

"Много харесвам майка ти!"

Много харесвате жената, която още от първия ден ви гледа изпод вежди? Тази, с която готвенето ви винаги ще бъде сравнявано? Тази, която е мегазагрижена за него и подсъзнателно (или съвсем съзнателно) винаги ще ви обвинява, че не сте достатъчно отдадена, стараеща се, любяща... Не, няма как да обожавате майка му.

"Не помня!"

Това е отговор на въпроса "Била ли си тук с друг?", когато му предложите някой нов за него ресторант. Да, била сте с някой бивш и свързвате мястото с него, но няма как да го признаете на настоящия си мъж.

Четете още: Любимите ни коктейли

"До пет минути съм готова!"

Нека си признаем - никога не са пет минути. Но ако му кажем, че ще сме готови за тръгване след половин час, повечето мъже ще откачат. Почти буквално.