Автор
Woman.bg

8 неща, които щастливите двойки правят всяка сутрин

На хора, които стават сутрин от леглото и бързат да излязат за работа, този ранен ритуал може да изглежда като истинско мъчение.

Вижте какво ще почувствате, ако промените само няколко неща в сутрешната си програма. Отделете минутка – две на своя партньор преди хаосът в офиса и забързаното ежедневие да са ви понесли безвъзвратно. Веднага ще забележите какъв ефект ще има това върху отношенията ви с любимия.

Ето кои са осемте неща, които щастливите двойки правят всяка сутрин според семейните консултанти.


1. Не забравят зрителния контакт



Бранди Х. споделя: „Всяка сутрин, докато си мием зъбите заедно в банятa, се смеем и се гледаме в очите. Освен че подобрява емоционалната ни връзка, тази свежа сутрешна рутина става по-ободряваща и забавна“.


2. Гушкат се



Мег Конли, блогърка, разкриваща тайните на семейния живот, разказва за ранния ритуал, който имат със своя съпруг. „На него му се налага да тръгва за работа, много преди да настъпи човешки за ставане час. Затова веднага щом се приготви, идва обратно в леглото и ме гушка няколко минути. Буза до буза, дъх в дъха. Така започват най-приятните дни в моя живот“.


3. Събуждат се по едно и също време



„Повечето двойки имат различен дневен режим и рядко се засичат сутрин. И то не, защото единият от двамата работи на смени, а просто обича да си поспива до по-късно, ако работата му позволява това. Ако държите на връзката си, не бъдете мързеливи. Няма да свърши света, ако станете един час по-рано и прекарате няколко незабравими минути заедно, преди да напуснете дома“, съветва д-р Кърт Смит, семеен консултант.


4. Заедно пият кафето си




Стив Т. ни разкри, че всяка сутрин със съпругата си закусват в трапезарията, докато тече сутрешният блок. След това тя му прави най-вкусното кафе и седнали един до друг си разказват какви са плановете им за деня.


5. Целуват се за „довиждане“



„За нас е изключително важно да показваме своята привързаност един към друг, когато си казваме „чао“ всяка сутрин. Дори ако единият все още спи, другият го целува нежно по челото, минутки преди да излезе. Особено ми е приятно не само да усещам интимността от негова страна, а и да знам, че мисли за мен, когато отива на работа“, искрена е Ребека С.


6. Не използват телефони и компютри




„Дори да имаме само 10 минути преди да са започнали да ни звънят телефоните, ние се наслаждаваме на времето прекарано заедно без никакви безжични устройства. Телефони, падове, компютри – това са забранени думи рано сутрин“, споделя за личния си живот семейният терапевт Уинфред Рейли.


7. Поделят си задачите



Д-р Кърт Смит ни дава следния съвет: „Воденето на децата в градината всяка сутрин може да се превърне в досадно задължение, ако пада върху плещите само на единия родител. В повечето случаи това е майката. Забелязвам, че двойките, които са по-щастливи, се редуват в изпълнението на тази иначе приятна и емоционална задача“.


8. Усмихват се



„Дори сутрин да се чувствате изморени или напрегнати от предстоящата важна работна среща, усмихнете се на своя любим и ще видите как денят ви моментално ще стане по-добър. Дори вероятността сделката ви да бъде успешна след сутрешната усмивка рязко се увеличава“, пояснява д-р Мари Ленд, психотерапевт.

Следвайте тези 8 прости правила и ще забележите как постепенно не само връзката ви с партньора значително ще се подобри, а ще се отрази изключително благотворно и на качеството ви на живот. Винаги трябва да се стремим да бъдем наша по-добра версия, защото всеки ден изисква грижа и внимание към себе си и хората около нас.