Автор
Woman.bg

60% от хората искат да променят половинката си

Затлъстяването и нездравословните навици са основната причина за недоволството на 60% от мъжете и жените, които искат да променят половинките си, показва ново проучване във Великобритания.

Около 43% от анкетираните смятат, че техните партньори трябва да свалят поне седем килограма, за да се въведат във вид. Почти 80 на сто искат половинката им да спре да пуши. Според изследване от Британската фондация за сърдечни заболявания 58% от хората смятат, че най-добрият начин да убедят съпрузите си да променят нездравословния си начин на живот е да им кажат проблема директно в очите.

По-малко от една четвърт от участниците в изследването признават, че би било по-добре, ако партньорът им намали консумацията на алкохол. Само 3% от тях обаче насърчават и поддържат партньора си, решил да промени своите навици. Изследването беше проведено, след изнасянето на статистически данни, според които средният британец консумира храна почти двойно повече от препоръчителната дневна норма. Той изяжда около 1270 кг храна всяка година. Това е равно на теглото на цял футболен отбор и е с над 384 кг повече, отколкото трябва.



Източник: БГНЕС