Обикновено връзките, особено дългите, не приключват бързо и внезапно, освен ако обстоятелствата не го изискват.

Понякога отношенията с половинката ни се пропукват бавно и дори неусетно и докато разберем какво не е наред в един момент осъзнаваме, че любовта и романтиката отдавна не присъстват помежду ни. Често пренебрегвайки проблемите между нас ние загубваме интереса и обичта на другия, а когато разберем, че всичко е приключило е твърде късно да намерим път един към друг. Как да разберем дали този момент е настъпил при нас, или просто преминаваме през обикновените върхове и падения в любовните си отношения? Вижте кои са признаците, доказващи че връзката ви няма да оцелее след поредния спад.

Зловещата тишина между вас

Един от първите призраци, че отношенията ви са в застой е липсата на комуникация. Разговорите ви би трябвало да бъдат приятни и непринудени, но са задължителен елемент в здравата връзка. Много е важно партньорите да споделят емоциите и нуждите си един на друг и всеки да бъде загрижен за щастието на другия. Както в леглото, така и извън него. Разбира се, страстта невинаги е толкова силна, колкото в началото, но при здравите връзки тя никога не се изпарява напълно. Понякога романтиката отстъпва пред всекидневните домашни задължения, но когато те се превърнат в единствената ви тема на разговор, то връзката ви е обречена.

Има два вида тишина в любовно отношение. Единият е приятното мълчание и тихото любуване един на друг, а вторият е неловката тишина, която по-скоро ви изнервя и създава напрежение.

Не можете да разговаряте спокойно без да се скарате или да си правите забележки

Разговорите с любимия човек би следвало да бъдат приятни, но при някои двойки всекидневните диалози често се превръщат в повод за караници и саркастични забележки. Това означава, че тези връзки са обречени на провал, защото любовта и романтиката отдавна са ги напуснали и дори на моменти партньорите са твърде груби и непремерени един към друг. Обсебени от раздразнение и ярост изричат и думи, за които след време съжаляват. Истината е, че когато разговорите с любимия човек започнат да ви натоварват, вместо да ви правят щастливи, вече имате сериозна причина да се разделите.

Флиртът с други хора ви изкушава твърде много

Дори и в действителност да не флиртувате с други хора, ако изпитвате силна нужда да го правите, то вероятно сегашната ви половинка не е вашият човек. Може би не получавате вниманието, от което се нуждаете или не псотигате разбирателство по друг въпрос. Сексът е скучен и монотонен, а вие имате нужда от нова тръпка. Ако това е проблемът, пред който сте изправени, не си затваряйте очите, той ще се задълбочи, ако не го разрешите.

Докосвате се все по-рядко

Щастливите двойки не пропускат възможност за физическа близост и имат нужда да се прегръщат и докосват почти постоянно, без значение дали са заедно от 10 години, или от 4 месеца. Те държат ръцете си, когато гледат филм, опират глава в рамото на другия или просто се докосват закачливо. Ако тези малки жестове ви се струват странни и нямате желание да ги практикувате върху половинката си, много е вероятно просто да не сте влюбени. В повечето случаи краят на романтичните ласки е краят и на връзката.

Четете още: Какво искат мъжете в леглото



Предпочитате да излезете с приятели, отколкото да прекарате романтична вечер с половинката си

Много влюбени двойки забравят за социалния си живот, външния свят и приятелите си, което също е вредно за отношенията им. Любовта и приятелствата трябва да бъдат в баланс и едното не бива да пречи на другото. Всъщност фактът, че търсите и предпочитате контакта с други хора пред този с половинката ви говори, че не сте достатъчно заинтригувани и щастливи с човека до себе си.

В плановете ви има единствено думата "аз", вместо "ние"

Много е важно, когато чертаем планове за бъдещето да осъзнаем дали половинката ни ще бъде част от тях, или не. Когато обичаме човека до себе си, ние го включваме в дългосрочните си планове и в речника си все по-често заместваме "аз" с "ние".



Четете още: Факти, които той иска да знаем, но никога няма да ни каже