Съвременните сексолози са сигурни, че жените, които добре познават тялото си и използват целенасочено различните си ерогенни зони, могат много по-лесно да изпитат насладата от множествения оргазъм.

По женското тяло има няколко точки, които засилват многократно интензивността на удоволствието. Днес ще ви представим петте най-важни сред тях.

G-точката

Това е най-известната „вълшебна“ точка. Открита е през 1950 г. от немския гинеколог Ернест фон Графенберг, поради което точката е обозначена с първата буква от фамилията му. След време британската гинеколожка Шийла Китсингър изказва предположението, че това не е точка, а доста обширна зона с диаметър около 5 см. Чувствителното местенце трябва да се търси на предната стена на влагалището (откъм корема) на дълбочина от 3.5 до 7 см. Зоната се напипва най-лесно в състояние на възбуда, тъй като се усеща като изпъкналост с размерите приблизително на орех и неравна повърхност. Някои специалисти предполагат, че също като ореха или мозъка G-точката има ляв и десен дял. Впрочем подобно устройство има и аналогичната мъжка ерогенна зона – простатата. Според последните проучвания освен централната част отляво и отдясно също има чувствителни зони. Затова може да се стимулира не само „хълмът“, но и подножието му.

Четете още: Петте основни правила на множествения оргазъм


Техники на стимулация

Ако искате да възбудите тази точка без помощта на партньора, пробвайте две ефективни техники. Първата се нарича „примамване“. Легнете по гръб, вкарайте показалеца във влагалището с възглавничката на пръста нагоре и напипайте зоната, докосванията до която ви възбуждат. После направете с пръста движение, наподобяващо жеста за привикване на някого да се приближи – тоест сгънете и изправете няколко пъти крайните фаланги. Втора техника – кръгови движения с възглавничката на пръста по най-изпъкналата част на G-точката. Можете да редувате двете техники.

Няколко минути след началото на експеримента ще усетите лек позив за уриниране. Това означава, че G-точката ви се е „събудила“. Ако потърпите малко, дискомфортът ще премине и ще прерасне в наслада.

Взаимодействие с партньора

Точката се усеща най-добре, когато жената лежи по гръб, а коленете й са вдигнати до раменете. При тази поза мъжът прониква във влагалището отгоре. Втората ефективна поза е „кучешката“ - жената застава на ръце и колене, а партньорът прониква отзад. Отличен начин да почувствате G-точката си е да пробвате позата на „ездачката“, при която жената е възседнала мъжа, обърнала гръб към лицето му.

Четете още: Как да стигнеш до онзи, най-дълбокия оргазъм

Продължение