Един на всеки пет души във Великобритания споделя, че е трябвало да продължи връзката си известно време въпреки желанието си за раздяла, защото не може да си позволи финансово да загуби партньора си.

Ново проучване показва, че почти една пета, по-точно 19%, от пълнолетните в даден етап от живота си продължават връзката си заради състоянието на финансите им в момента. Това се равнява на повече от 9,5 милиона души в цяла Великобритания. От хората, продължили връзката си въпреки желанието си за раздяла, един на всеки пет, около 20%, е останал с партньора си още три месеца.

Четете още: Мъжете губят интерес към секса заради бащинството

Повече от 43% от анкетираните признават, че са продължили връзката си повече от година, защото не могат да си позволят финансово живота след раздялата. 24% остават във връзката до три години след изчезването на чувствата към партньора.

Хората на възраст между 25 и 34 години са най-склонни да останат с партньора си заради общите финанси. 31% от тази възрастова група признават, че са прибягвали до това решение в даден етап от живота си.

В Лондон най-много двойки остават заедно по финансови причини. 36 на сто от участниците в анкетата споделят, че това им се е случвало в миналото.

Четете още: Двойките се карат най-често на гладно