Ако връзката ви в момента е наистина важна за вас, е необходимо да се грижите за нея. Само така тя ще може да оцелее през годините, които често ще я поставят на изпитания. За да бъдете подготвени, когато бурята се зададе, следвайте тези 10 златни правила.

1. Играйте честно

Няма да ви лъжем – ще има много моменти, в които ще се карате, дори ще си мислите, че е по-добре всичко между вас да приключи. В тези моменти не забравяйте, че подобни мисли са просто плод на емоционалното състояние, в което се намирате. И винаги играйте честно. Ако единият се наложи в даден спор, уверете се, че следващият път ще е обратното. Балансът и хармонията никога не трябва да се нарушават в една връзка.

2. Бъдете искрени един с друг

И не става въпрос само за откровени лъжи. Не крийте нищо от своя партньор (освен изневяра, намигваме ви!), защото това подкопава основите на здравата връзка. Ако се колебаете дали да кажете нещо на приятеля си, замислете се колко разстроен би бил той, когато го разбере от друг, а не лично от вас. Знаете, че веднъж загубили доверието си един към друг, е много трудно то да бъде възстановено.

3. Нека миналото си остане в миналото

Всички имаме минало, но нека то остане там, където е. Независимо какви сме били и какво сме правили, преди да срещнем единствения, ние сме съвсем различна версия на себе си сега, в този момент. Не разказвайте за пороците си от времето, преди да се обвържете, защото товарът на това знание може да ви завлече и двамата към дъното на вашите отношения.



4. Давайте си повече свобода

Никой не желае да се чувства като в клетка, затова ценете личното си пространство и си давайте повече свобода. Проучване, проведено сред разделени двойки, показва, че по-голямата част от тя са се чувствали като в затвор във връзката си. Колкото по-свободен е всеки един от вас, толкова повече ще цените своето време и ще искате да прекарвате незабравими мигове със своя любим.

5. Давайте повече, отколкото получавате

Давайте безрезервно своята подкрепа на човека до вас или той ще я потърси в лицето на някой друг. Това е златно правило, което е доказвало с годините истинността си. Освен любовница и съпруга, вие трябва да бъдете и неговия най-добър приятел.

Четете още: 8 странни неща, които мъжете смятат за секси

6. Познавайте се до мозъка на костите си

Бъдете наясно с предпочитанията на мъжа до вас – какво обича, какво не може да понася. Особено е важно да знаете и как да му доставите наслада в любовен план.

7. Мислете в перспектива

Днес сте в едно положение, но след десет години нещата могат да бъдат коренно различни. Гледайте в една посока. Мечтите и на двамата, преди да се срещнете осъществени ли са? Или заради връзката си сте забравили да следвате сърцето си? Уверете се, че човекът до вас е щастлив и в хармония със себе си във всеки един момент от вашия съвместен живот.

8. Бъдете осъзнат във връзката си

Наблюдавайте себе си, човека до вас, чувствата си. Важно е да сте наясно какви емоции изпитва всеки един от вас през цялото време. Ако има моменти на тъга, огорчение, гняв, наблюдавайте какво ги предизвиква.

9. Общувайте, общувайте, общувайте

Под общуване имаме предвид повече слушане, отколкото говорене. Има само една разлика между брака и развода – да забелязваш интересите на своя партньор и да ги игнорираш.

10. Създайте интимност, която не включва секс

Оказва се, че сексът не е основният фактор, който държи една двойка заедно години наред. Много по-важни за психиката се оказват моменти на интимност като забавление, смях, шеги и чувство на взаимна свързаност между душите.