Продължение на I част - Средновековната аптека-музей Santa Maria Della Scala

Cицилийската сладкарница I Dolci di Nonna Vincenza

Интериорът на сладкарницата прилича на старинен хол на гостоприемна и обожаваща да готви баба. Антикварни мебели, вази с вкусни бадемови сладки и бонбони – ще попаднете в истинска приказка.

Всички десерти тук всъщност се приготвят по старинните рецепти на баба Винченца от отбрани и натурални продукти. Шам-фъстъкът, който използват тук например, е отгледан в подножието на Етна.

Непременно опитайте тукашния сладкиш с шам-фъстък, както и една от настойките Rosoli – от смокини, градински чай, пъпеш и т.н.


Адрес: Piazza Monte Citorio, 116 и Via Arco del Monte, 98a/98b

Кафене Sant’ Eustachio

Заведението съществува от близо 70 години и се намира на малкия площад между Пиаца Навона и Пантеона. Тук идват за сутрешното си капучино и следобедното еспресо членовете на Сената и депутатите от парламента.

В кафенето се използва специален сорт кафе, което се вари по фирмена рецепта. Получената напитка е силна и много вкусна. В кафенето винаги има опашка – местните пият моретто (специалитетът на заведението – еспресо с малко гореща млечна пяна, обилно поръсена с какао) винаги на крак, а туристите сядат на малките масични на площада и пийват фрапе и „гранита“ (еспресо, смесено с наситнен лед и сметана). Пробвайте и тукашните печива, както и бонбоните – кафени зърна в натурален шоколад.

Адрес: Piazza Sant’Eustachio, 82