Автор
Woman.bg

Къде да хапнете в Рим - от скъпарски ресторанти до семейни тратории (II част)

Продължение от I част


Giggetto (al Portico d'Ottavia)

Историята на ресторанта Giggetto al Portico d'Ottavia започва, когато Луиджи „Giggetto” Сакарели и жена му Инес купуват стар хотел в еврейски квартал.

От 1923 г. хотелът се слави със своите вина Frascati и с невероятните си Carciofi alla Giudea (хрупкав артишок по еврейски).

През всичките години семейството изграждало заведение, достойно да носи името “Osteria Romana” - италианско подобие на таверна.

Когато сградата била подложена на основен ремонт, в мазето били намерени изделия от римската епоха, а на стените имало уникални фрески и рисунки. По-късно те били реставрирани, за да се запази духът на епохата и в наши дни.

Тук можете да се отпуснете, да пийнете един аперитив с крокети от треска или пържени цветчета от тиквички. Ако търсите уникална италианско-еврейска атмосфера, непременно посетете именно този ресторант!


Цена на ястията: от 14 евро нагоре.
Адрес: Via del Portico D'Ottavia 21/2-22 tel 066861105 Fax 066832106

Четете още: КАКВО НАУЧАВАМ В РИМ ЗА ХРАНЕНЕТО И УДОВОЛСТВИЕТО ОТ НЕГО?



Lilli

Този семеен ресторант се отличава с наистина домашна и уютна атмосфера. Непринудената обстановка ще ви предразположи да се нахраните спокойно и с удоволствие. В менюто ще намерите ястия от карантия, задушена телешка опашка и особуко с мозък.

Ако не сте готови за подобни кулинарни експерименти, пробвайте „Букатини“ - класическа римска паста с гъст сос от домати и свински бузи. Със сигурност ще ви хареса!

Четете още: БРУСКЕТИ С ДОМАТ И БОСИЛЕК



Цена на ястията: от 8 евро нагоре.
Адрес: Via Tor di Nona 2; +39 06 686 1916

Marzapane

Това е ново заведение, но то бързо печели популярност благодарение на експерименталната си кухня. Малкият ресторант с контрастен интериор в черно и бяло предлага интересно концептуално меню.

Ястията се приготвят пред очите на гостите в открита кухня, напомняща малко на лаборатория. Бъдете готови за неочаквани вкусови съчетания – миди със сос от захаросан джинджифил или свинско с ароматен сос от ягоди.

Между основните хранения тук можете да хапнете изискани сандвичи и салати, чай с мус от сирене рикота и млян шам-фъстък, както и леки ордьоври.


Цена на ястията: от 10 евро нагоре.
Адрес: Via Velletri 39; +39 06 6478 1692

Следва продължение.

Четете още:КОЛЕДА ПО ИТАЛИАНСКИ С ПАНФОРТЕ И ПАНЕТОНЕ