Велислава Каймаканова-Ножарова е истинско вдъхновение за екипа ни. Тя е сред най-добрите фотографи в България, прави уникални бижута, влага целия си талант и душа в различни благотворителни инициативи и е самоотвержена майка на дъщеричката си Вилерже. Преди около година откриват глутенова резистентност на малкото момиченце и оттогава Вили се стреми да й поднася единствено домашно приготвена храна, което пък води до различен тип любопитни експерименти в кухнята. Днес ще ви покажем как по нейна рецепта да си направите здравословни желирани мечета.

Необходими продукти:
Половин чаша портокалов сок,една лъжица мед и три лъжици желатин. По желание можете да обогатите бонбонките с различни полезни добавки като витамин C, пробиотик, арония и сироп от черен бъз.

Начин на приготвяне:
Смесете добре съставките и ги поставете в мека формичка за лед или ако имате специална формичка за бонбони. Ако ги поставите във фризер, са ви достатъчни 10 минутки, след които вече имате готови вкусни и здравословни лакомства. Могат да се съхраняват и в хладилник, но задължително трябва да стоят на студено, защото в тях няма добавени консерванти и лесно се разтапят.

Ако и вие имате подобни здравословни рецепти, ще се радваме да ги споделите с нас на woman@woman.bg!




Велислава и Вилерже