Необходими продукти:

12 бр. пилешки бедра

1 ч.ч. сладко от кайсии

1 ч.ч. дресинг сос

30 г лук на прах

За дресинга:

2 с.л. оцет

1 с.л. горчица

1/2 с.л. морска сол

1/2 с.л. захар

1/2 ч.ч. зехтин

Начин на приготвяне:

Фурната се загрява предварително на 175 С.

Френския дресинг се приготвя, като се смесят оцета, дижонската горчица, солта и захарта в малка керамична купичка. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.

Постепенно олиото се добавя към сместа, като се разбърква постоянно, докато дресингът добие плътност. Подправя се с пипер на вкус.

В купа се смесват сладкото, френския дресинг и лука на прах.

По желание се добавят още подправки по избор.

Пилешкото се слага в тава. Отгоре се излива ароматната смес и се разнася равномерно.

Запича се до готовност на месото, между 50 и 60 минути.