Необходими продукти:
12 бр. пилешки бедра
1 ч.ч. сладко от кайсии
1 ч.ч. дресинг сос
30 г лук на прах
За дресинга:
2 с.л. оцет
1 с.л. горчица
1/2 с.л. морска сол
1/2 с.л. захар
1/2 ч.ч. зехтин
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява предварително на 175 С.
Френския дресинг се приготвя, като се смесят оцета, дижонската горчица, солта и захарта в малка керамична купичка. Разбърква се, докато се получи еднородна смес.
Постепенно олиото се добавя към сместа, като се разбърква постоянно, докато дресингът добие плътност. Подправя се с пипер на вкус.
В купа се смесват сладкото, френския дресинг и лука на прах.
По желание се добавят още подправки по избор.
Пилешкото се слага в тава. Отгоре се излива ароматната смес и се разнася равномерно.
Запича се до готовност на месото, между 50 и 60 минути.