Начин на приготвяне:

щипка чубрица

10 г джоджен

20 г магданоз

1 червена чушка

1 ч.ч. бира

1 ч.л. червен пипер

1 връзка зелен лук

1 кг охлюви

15 г масло

щипка черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Сварените и почистени охлюви се запържват в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.

Добавят се останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и се заливат с бирата.

Оставят се на слаб огън да покъкрят, докато течността се изпари наполовина.

Поръсват се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавят се маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.

След 5 минути се отдръпват от огъня, покриват се с капак и се оставят за малко, да се задушат. Сервират се.