Начин на приготвяне:
щипка чубрица
10 г джоджен
20 г магданоз
1 червена чушка
1 ч.ч. бира
1 ч.л. червен пипер
1 връзка зелен лук
1 кг охлюви
15 г масло
щипка черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Сварените и почистени охлюви се запържват в 2 с.л. олио, заедно с бялата част на лука.
Добавят се останалата част от лука, нарязан на ситно, нарязаната чушка и червеният пипер, и се заливат с бирата.
Оставят се на слаб огън да покъкрят, докато течността се изпари наполовина.
Поръсват се със ситно нарязаните магданоз и джоджен, добавят се маслото, черния пипер, чубрицата и сол на вкус.
След 5 минути се отдръпват от огъня, покриват се с капак и се оставят за малко, да се задушат. Сервират се.