Продукти:

3 с.л. краве масло
½ ч.л. канела
2 с.л. пудра захар
1 опак. желатин
250 г извара
200 мл мляко
5 с.л. захар
1 с.л. лимонов сок
1 опак. ванилия
½ кг ягоди

Начин на приготвяне:

1. Стените на форма за торта с пръстен намажете с разтопен желатин. На дъното наредете резенчета ягоди.

2. В друг съд смесете разтопеното масло, канелата и пудрата захар. Останалите ягоди пюрирайте и размесете с изварата, млякото, лимоновия сок, захарта и ванилията.

3. Желатина залейте с малко вода и оставете да набъбне, след което го разтопете на водна баня. Прибавете го към ягодовата смес, разбъркайте добре и изсипете във формата върху нарязаните ягоди. Поставете чийзкейка в хладилник за няколко часа, за да се стегне.