Необходими продукти:
2 скилидки чесън стар
2 бр. дафинов лист
2 с.л. зехтин
1 с.л. черен пипер на зърна
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. сол
3 с.л. олио
300 г гъби печурки
2 бр. зелени чушки
2 бр. червени чушки
1 кг телешко месо
400 мл червено вино
16 бр. зелени маслини
1 гл. червен лук
Начин на приготвяне:
Взима се месо от плешката. Слага се за няколко часа в марината от червено вино, черен пипер, чесън, зехтин и дафинов лист.
Месото се изважда от маринатата и се запържва в загрято олио от всички страни. Изважда се и се слага в тавичка.
В същата мазнина се запържват лука и нарязаните чушки, добавят се доматеното пюре и солта.
Разрежда се с маринатата, разбърква се и месото се залива. Слага се да се пече, покрито с фолио.
Когато месото е полуготово, се добавят маслините и гъбите. Оставя се да се допече и се сервира.