Необходими продукти:

2 скилидки чесън стар

2 бр. дафинов лист

2 с.л. зехтин

1 с.л. черен пипер на зърна

2 с.л. доматено пюре

1 ч.л. сол

3 с.л. олио

300 г гъби печурки

2 бр. зелени чушки

2 бр. червени чушки

1 кг телешко месо

400 мл червено вино

16 бр. зелени маслини

1 гл. червен лук

Начин на приготвяне:

Взима се месо от плешката. Слага се за няколко часа в марината от червено вино, черен пипер, чесън, зехтин и дафинов лист.

Месото се изважда от маринатата и се запържва в загрято олио от всички страни. Изважда се и се слага в тавичка.

В същата мазнина се запържват лука и нарязаните чушки, добавят се доматеното пюре и солта.

Разрежда се с маринатата, разбърква се и месото се залива. Слага се да се пече, покрито с фолио.

Когато месото е полуготово, се добавят маслините и гъбите. Оставя се да се допече и се сервира.