Вече сме в разгара на сезона на доматите. Затова ни се иска да се възползваме максимално от приятния им вкус.

Предлагаме ви едно много апепитно ястие с тяхно участие.

Необходими продукти:

600 г телешко месо
6 домата
1 глава лук
½ ч. л. брашно
1 кафена чаша олио
1 ч. л. сол
магданоз

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на парчета и се залива с вода в тенджера, така че да остане под течността. Слага се на горещ котлон и, преди да заври, се маха пяната, образувала се отгоре.

След 20 мин. се прибавят нарязания лук, олиото и солта.

Доматите се нарязват на едро и се слагат едва, когато месото омекне. Разбърква се и се вари 10 мин.

Добавя се брашното, размито с малко вода, и се разбърква. Вари се 2-3 мин, прибавя се нарязаният магданоз и се сваля от огъня.

След като изстине леко е готово за консумация.